ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ζητούν από Άδωνι… «εκκένωση» των ΕΛΤΑ Πάτρας λόγω αμιάντου!

Facebook
Twitter
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΑΤΡΑΣ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Τι γίνεται τελικά με το θέμα αμιάντου στο κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας; Τι συμβαίνει στα υπόγεια του κτιρίου; Είναι μια υπόθεση που χρονίζει ενώ διαπερνάται από δίκες που αναβάλλονται, (η τελευταία που μετατέθηκε για Δεκέμβρη), ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πατρών, να διενεργηθεί Πραγματογνωμοσύνη από τον «Δημόκριτο».

Κάτι που όμως αντικρούουν επιστημονικοί φορείς, εγγράφως κι αρμοδίως, όπως το «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» που υποστηρίζει ότι συγκεκριμένα πρόσωπα (επιστήμονες) ενεργούν με «διπλό ρόλο» για να βγει «πεντακάθαρο» το κτίριο.

Μάλιστα, σε επιστολή του ΠΑΚΟΕ προς Υπουργούς και Άρειο Πάγο, χρησιμοποιείται η φράση «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», με την επισήμανση ότι: «Ο Δημόκριτος κάνει την πραγματογνωμοσύνη, ο Δημόκριτος υπερασπίζεται τους υπόπτους και στο τέλος το γεμάτο αμίαντο κτίριο των ΕΛΤΑ Πατρών βγαίνει πεντακάθαρο».

  • Το πρώτο έγγραφο του ΠΟΕΚΑ σε Υπουργούς και Άρειο Πάγο:

1 ΦΩΤ 1 1

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Είναι επίσης εύλογο το ερώτημα, γιατί δεν ικανοποιείται η πλέον απλούστατη πρόταση του ΠΑΚΟΕ, να ανατεθεί η έρευνα στους άξιους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών, για να τεκμηριωθεί αν υπάρχει ή όχι κίνδυνος από αμίαντο στο κτίριο. Είναι πρόταση που έκανε προ ημερών το ΠΑΚΟΕ, επίσημα με έγγραφο, προς τους Υπουργούς: Περιβάλλοντος Θ, Σκυλακάκη και Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη, καθώς επίσης και στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

  • Στα υπόγεια του κτιρίου…

1 ΕΝΘΕΤΗ 1

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΙ;

Την ίδια ώρα, στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών μιλά για «Κτίριο… κίνδυνο-θάνατο» κι ακόμα χειρότερα, για υπαλλήλους με καρκίνο τον τελευταίο χρόνο! Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «μέσα στο τελευταίο έτος» υπήρξαν «έξι καρκίνοι υπαλλήλων των ΕΛΤΑ»! Ενώ γίνεται επίσης λόγος και για άλλα προγενέστερα κρούσματα.

  • Η αναφορά στην ιστοσελίδα του ΠΟΕΚΑ για το κτίτριο

1 ΦΩΤ 3 1

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Μ’ άλλα λόγια, διαπιστώνεται μια γενικευμένη κινητοποίηση επιστημόνων ανά την Ελλάδα που θίγουν το θέμα κάνοντας λόγο για «κίνδυνο» και προς αυτό, έντονη αίσθηση προκαλεί η τελευταία επιστολή του «Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών» (ΠΑΚΟΕ), προς τον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία του ζητείται να… ενεργήσει για την «ΕΚΚΕΝΩΣΗ» του κτιρίου!

  • Η επιστολή ΠΟΕΚΑ στον Αδ. Γεωργιάδη με το αίτημα «εκκένωσης» κτιρίου!

1 ΦΩΤ 2 1

Ποιος τελικά θα απαντήσει επίσημα για το αν υπάρχει και σε τι βαθμό, κίνδυνος για υπαλλήλους και πολίτες, από τις ίνες αμιάντου στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως επιμένει να υποστηρίζει μερίδα επιστημόνων;

Καταγγέλλοντας μάλιστα, ευθέως, ότι η πατρινή συνάδελφος τους, Πολιτικός Μηχανικός, Αθηνά Σουγλέρη, (που το 2009 της ανατέθηκε η έρευνα για αμίαντο στα ΕΛΤΑ Πάτρας κι ήταν η πρώτη που διαπίστωσε το πρόβλημα και το δημοσιοποίησε κάνοντας λόγο για «αυξημένο κίνδυνο»), βρέθηκε να ζει «υπό διωγμό», κι όπως υποστηρίζεται, τέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας της επιμονής της για ανάγκη αφαίρεσης και των τελευταίων ινών αμιάντου;

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0018 e1690185583203

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top