ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωηρή (προεκλογική) κινητικότητα και στους τέσσερις, εκτός Πάτρας, Δήμους της Αχαΐας

1 4

Μπορεί -και δικαίως…- το πολιτικό ενδιαφέρον να μονοπωλείται απ’ τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι το 2023 είναι και χρονιά αυτοδιοικητικών εκλογών, με κάλπες σε Περιφέρειες και Δήμους. 

Και για μεν τον Δήμο Πατρέων τα έως τώρα δεδομένα είναι εν πολλοίς γνωστά, εν τούτοις εξίσου ζωηρή κινητικότητα σημειώνεται και στους άλλους τέσσερις Δήμους της Αχαΐας. 

Στον Δήμο Αιγιάλειας, για παράδειγμα, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος θα έχει «απέναντι» του αυτή τη φορά των πρώην υφυπουργό και πρώην βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο ο οποίος στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε και τ’ όνομα του συνδυασμού του («Αιγιάλεια Προορισμός»). Παρών στις εκλογές και ο Χρήστος Γούτος ο συνδυασμός του οποίου είχε τερματίσει πρώτος κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2019, με ποσοστό 33,6%.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας οι βασικοί διεκδικητές του Δήμου θα είναι τρεις. Ο νυν δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και επί 12 χρόνια δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Φίλιππος Λιάκος. Το 2019 ο κ. Μυλωνάς είχε επικρατήσει του δημάρχου Χρήστου Νικολάου ο οποίος φέτος δεν θα είναι υποψήφιος. 

Στο Δήμο Ερυμάνθου και εδώ τρεις θα είναι οι βασικοί διεκδικητές. Ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής (το 2019 είχε εκλεγεί απ’ τον πρώτο γύρο με ποσοστό 61,2%), ο απόστρατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Διαμαντής Κανελλόπουλος που ήταν υποψήφιος και το 2019 και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης, απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας Δημήτρης Δριβίλας. 

Στο Δήμο Καλαβρύτων θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος (το 2019 είχε εκλεγεί στο δεύτερο γύρο με ποσοστό κοντά 60%). Συζητείται πιθανή υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Αροανίας Γιάννη Φιλιππόπουλου, σε κοινό σχήμα με τον Γιώργο Τσενέ ενώ επίσης έχει γραφτεί ότι ενδιαφέρον πιθανόν να εκδηλώσει και ο κ. Γ. Παπακανέλλος απ’ την Κλειτορία καθώς και ο Νίκος Μαγκαφάς.   

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.