Το ταμείο ενός κουρέα, «καθρέπτης» της οικονομίας μιας πόλης

Facebook
Twitter

Για να καταλάβουμε πόσο σημασία έχει πλέον για την οικονομία της Πάτρας η διαμονή των φοιτητών στην πόλη, αρκεί η αναφορά στην «Πολιτεία» ενός επιχειρηματία που αποτελεί «κομμάτι» της τοπικής αγοράς.

Ο αναγνώστης της εφημερίδας και ιδιοκτήτης κουρείου με μακρά ιστορία στο κέντρο της Πάτρας, τονίζει: «Στο παρελθόν οι περισσότεροι πελάτες μου ήσαν Πατρινοί και σε ένα μικρό ποσοστό φοιτητές. Πλέον το πελατολόγιο μου είναι ‘φίφτι-φίφτι’. Δηλαδή, μισοί Πατρινοί και μισοί φοιτητές».

Και προσθέτει κάτι εξίσου σημαντικό: «Οι φοιτητές σημειώνουν πλέον, τον μεγαλύτερο τζίρο στο μαγαζί, αφού κουρεύονται πολύ πιο τακτικά σε σχέση με τους ντόπιους. Λόγω τρόπου ζωής, αφού είναι πιο νέοι, άρα βγαίνουν για διασκέδαση πιο συχνά και γενικότερα προσέχουν περισσότερο την εμφάνιση τους».

karekla kourea

Βέβαια, η φοιτητική πελατεία έχει και τα αρνητικά της: «Οι φοιτητές δεν μένουν όλο τον χρόνο στην Πάτρα, αρκετά διαστήματα μες στη χρονιά λείπουν από την πόλη.

Και τότε ο τζίρος πέφτει σε ένα βαθμό, αλλά είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου που δεν υφίσταμαι σημαντικές απώλειες, σε αντίθεση με διαφορετικού αντικειμένου επιχειρήσεις οι οποίες βλέπουν μεγάλη διαφορά όταν λείπουν οι φοιτητές».

Κι αυτή, μέσες – άκρες, είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία της πόλης. Η Πάτρα σε μεγάλο ποσοστό ζει από τους φοιτητές κι όσο περνούν τα χρόνια και η ανάπτυξη… αγνοείται, το φαινόμενο θα είναι εντονότερο στο «πορτοφόλι» των επιχειρηματιών…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

314197020 1826405137693964 4979354868478234752 n

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top