Πέλλα: Πρωτόγνωρη κακοκαιρία στον δήμο Αλμωπίας, κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Facebook
Twitter
Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. συγκάλεσε ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, μετά τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που πλήττουν από χθες το πρωί της Δευτέρας τον δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα.

Ο κ. Μπάτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κακοκαιρία» και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις.

Εφόσον σήμερα Τρίτη κοπάσει η κακοκαιρία, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Αλμωπίας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Σε λίμνη έχει μετατραπεί το γήπεδο της Αριδαίας

327121352 804563891288119 6853247387446207679 n

Ετκός από τους δρόμους της πόλης πολλά προβλήματα με τις πλημμύρες αντιμετωπίζει και το γήπεδο της πόλης, καθώς η έδρα του Αλμωπού Αριδαίας έχει μετατραπεί σε λίμνη

Kήρυξη έκτακτης ανάγκης

fb img 1674538997942

Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας στην Αριδαία βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής μαζί με τον βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, οι οποίοι είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη της Αριδαίας και ζήτησαν να κηρυχθεί ο Δήμος Αλμωπίας και η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε λίγη ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής θα μετέχει σε σύσκεψη στον Δήμο Αλμωπίας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κήρυξης του Δήμου Αλμωπίας και της Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή