ΒΙΒΛΙΟ | «Σαν πέφτει η Αυλαία», από την Ευγενία Νιφόρα… – Παρουσίαση στην Πάτρα την Παρασκευή 28/4

Facebook
Twitter
Την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στον χώρο Deck της Ηρώων Πολυτεχνείου 22, στην Πάτρα, παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό βιβλίο μιας ξεχωριστής συγγραφέως. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Σαν πέφτει η Αυλαία» της Ευγενίας Νιφόρα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή».

Και θα μιλήσουν: η κα Ρένα Καρατσιώλη, καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, η Φιλόλογος κα Ισιδώρα Βέρρα, καθώς και η κα Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια, δημιουργός, αλλά και υπεύθυνη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας».

Όσο για τα βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου; Είναι ένα βιβλίο κοινωνικής και αισθηματικής κατηγορίας, με υπόθεση που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1990 (στο θέατρο Hayes), ακολουθεί τον αγώνα μιας νεαρής ταξιθέτριας, της Αμάντα, να εγκαταλείψει τον βίαιο σύζυγο της, Τζόσεφ, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για εκείνη και το γιο τους.

Έχει πολλά στοιχεία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση, μυστικά κι ένα αναπάντεχο τέλος. Όσο για την συγγραφέα;

Όπως αναφέρει η ίδια:

«Γεννήθηκα για να περπατώ ξυπόλυτη στο θείο σανίδι του δράματος, γιατί εγώ γεννήθηκα στη χώρα που το δημιούργησε. Επιλογή λέγεται. Επιλογή για το ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσεις και πού θα καταλήξεις. Επιλογή είναι η αρχή, μα η κατάληξη όχι απαραίτητα το τέλος. Βαρύ το τίμημα της επιλογής. Τόσο, που τα θύματά του δεινοπαθούν να το σηκώσουν στους ήδη ταλαιπωρημένους ώμους τους.. Το σανίδι την έλκυε περισσότερο και από το πιο βαρύ ναρκωτικό. Τα όνειρα, όμως, όταν δεν πραγματοποιούνται είτε πεθαίνουν είτε μετατρέπονται σε απωθημένα. Στη δική της περίπτωση, ξεψύχησαν πριν προλάβουν να γεννηθούν.

vivlio aisthimatiko mythistorima theatro ithopoios nea yorki san peftei i aulaia ekdoseis pigi scaled 1 aulaia poster 1 20230213 170509 1

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top