“Χτύπημα” Νεκτάριου Μουλατσιώτη για τις νέες ταυτότητες | “Τα λέγαμε απ’ το 2000 για τα… τσιπάκια»

Facebook
Twitter

| «Τα λέγαμε από τότε…», υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ ηγήτορας του συγκροτήματος «Ελεύθεροι» που έμεινε στην ιστορία ως οι «Παπαροκάδες»

 

| του Αχιλλέα Ροδίτη

Με αφορμή συνομιλία μας για το αφιέρωμα της εφημερίδας “Αχαϊκή Πολιτεία” στην Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδας, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης δεν έχασε την ευκαιρία να παρέμβει στο θέμα των νέων ταυτοτήτων.

Θέμα που στις μέρες μας προκαλεί συνωστισμό με εντάσεις έξω από αστυνομικά τμήματα, από πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να ανανεώσουν τις κλασικές τους ταυτότητες, σε μια προσπάθεια ν’ αποφύγουν την αναγκαστική (από Σεπτέμβρη) έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ώστε να γλιτώσουν το… τσιπάκι, όπως αναφέρουν.

Ο κτήτορας και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, που στη δεκαετία του ’00 ηγείτο του τετραμελούς συγκροτήματος των «Παπαροκάδων» που αποκαλούνταν «Ελεύθεροι» και επικοινωνούσαν με τις ροκ μελωδίες τους, μιλά μέσω της «Πολιτείας» για το ζήτημα λέγοντας:

2ο θέμα ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ

 

«Εμείς τα λέγαμε από τότε…». Κάνει επίκληση στους στίχους ενός από κείνα τα τραγούδια:

«Είμαι ένα τσιπάκι τόσο δα που θα σε οδηγήσει στη σκλαβιά

Σε φάγανε το ίντερνετ και οι πληροφορίες, από τα αρχεία μου περνούν χιλιάδες ανομίες

Υπόσχομαι ασφάλεια, τη δήθεν άνεσή σου

Μαζί με την ελευθερία σου, θα χάσεις την ψυχή σου»

Επίσης ο Γέροντας Νεκτάριος υπενθυμίζει την μεγάλη σύγκρουση για τις ταυτότητες, στα τέλη του περασμένου αιώνα ανάμεσα στον Μακαριστό Χριστόδουλο και την Ελληνική Πολιτεία, όταν η εκκλησία σήκωνε «το λάβαρο» της αντίθεσης για την εξάλειψη του θρησκεύματος από τα επίσημα έγγραφα των πολιτών. «Από τότε τα φωνάζαμε και να που τώρα ήρθε…», λέει ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Παραπέμποντας μας στους λόγους και τις «πύρινες» ομιλίες του Μακαριστού Χριστόδουλου. Θέλοντας μάλιστα να δείξει ότι τα μηνύματα του τότε έχουν απήχηση και στο σήμερα, σε ευρείες μάζες, τονίζει ότι: «Να ξέρετε, και το βλέπω στο διαδίκτυο, ότι είναι πολλοί οι νέοι μας που παρακολουθούν εκείνα τα παλιά βίντεο και ακούν τον λόγο του Χριστόδουλου, έστω κι αν γεννήθηκαν πολύ μετά την Κοίμηση του. Και παρακολουθούν και συμμετέχουν στα όσα λέμε εμείς από το δικό μας κανάλι του Youtube».

Θυμίζουμε:

2ο θεμα 2η φωτο Χριστοδουλου 3 1

Το 2000 ανακοινώθηκε πως η αναγραφή θρησκεύματος ήταν αντίθετη στον νόμο 2472/1997. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προκάλεσε δύο τεράστιες λαοσυνάξεις, στην Θεσσαλονίκη (14 Ιουνίου) και στην Αθήνα (21 Ιουνίου).

2ο θεμα 2η φωτο Χριστοδουλου 1 1

Στη συνέχεια, συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές τις οποίες παρέδωσε στις 29 Αυγούστου 2001 στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, διεκδικώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος για να γίνει δημοψήφισμα., αναφορικά με την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top