Αβοήθητος ο μοναδικός άστεγος σ’ όλη την πόλη του Αιγίου

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ένας άστεγος, όλος κι όλος, στο Αίγιο και κανείς από τους τοπικούς αρμόδιους δεν μπορεί να του εξασφαλίσει μια στέγη; Όταν μάλιστα οι Δήμοι αντλούν και αντίστοιχη χρηματοδότηση και επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την δημιουργία οργανωμένων δομών; Κι όμως, αυτό συμβαίνει εδώ κι ένα μήνα στην πόλη του Αιγίου, με τον Δήμο της περιοχής να μοιάζει αδύναμος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα το… μόλις ένα (!) περιστατικό αστέγου στην περιοχή.

Ο «Κώστας», ο εν λόγω άστεγος, μίλησε δημόσια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει έχοντας βρει τις τελευταίες νύχτες κατάλυμα στα… σκαλιά εκκλησίας του Αιγίου! Και το πρόβλημα του έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων στην τοπική κοινωνία, που άλλωστε χαρακτηρίζεται για τα φιλόξενα και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά της. Δημότες της Αιγιάλειας αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να εξελίσσεται μια τέτοια δραματική περιπέτεια μπροστά στα σπίτια τους κι όταν στην περιοχή δεν υπάρχει κανείς άλλος άστεγος!

Όσο για τον «πρωταγωνιστή» της ιστορίας, δημοσιοποίησε το αίτημα του δίχως φωνές, αλλά με περισσή αξιοπρέπεια. Ζητώντας να του συμπαρασταθούν εμπράκτως οι τοπικοί φορείς και να μην τον εγκαταλείπουν στο έλεος του καιρού, στέλνοντας τον σε παγκάκια και σκαλιά να κοιμάται.

astegos 3

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ «ΚΕΑ»

Είναι απολύτως οξύμωρο μάλιστα ότι η λύση δεν έχει δοθεί παρότι ο ίδιος ο άστεγος δεν έχει μείνει άπραγος αλλά εν μέσω της περιπέτειας του έχει απευθυνθεί στην Πρόνοια με την ελπίδα πως θα του εγκριθεί ένα έκτακτο επίδομα προκειμένου να μπορέσει ο ίδιος να εξασφαλίσει μια μικρή στέγη για τον εαυτό του. Και μέχρι να γίνει αυτό, εκλιπαρεί για μια στέγη. «Έστω ένα δωμάτιο, έστω μια αποθήκη να μου δώσουν για λίγες μέρες. Μέχρι να βγει το ΚΕΑ και να τους αφήσω ήσυχους…», δηλώνει ο ίδιος.

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ… ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ!

Το πλέον παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αρχικά ο άστεγος του Αιγίου είχε βοηθηθεί από συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο της πόλης του Αιγίου. Ο οποίος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο άστεγος, του είχε δώσει την άδεια να κοιμάται σε ένα κοντέινερ στο λιμάνι της πόλης. Μέχρι… εκεί όμως ήταν η βοήθεια. Αλλά έστω κι αυτή ήταν ικανοποιητική για τον ταλαιπωρημένο πολίτη.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα τον… περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη, όταν ένας άλλος Αντιδήμαρχος της πόλης του ζήτησε να αποχωρήσει από το κοντέινερ, επειδή θα γίνονταν γραφεία! Μάλιστα εστάλησαν και λιμενικοί για να τον υποχρεώσουν να εγκαταλείψει τον χώρο, όπως και έκανε. Καταφεύγοντας στα σκαλιά της εκκλησίας.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης δέχτηκε και επίθεση από ομάδα ρομά, όπως κατήγγειλε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο πρόσωπο του στο οποίο φέρει εκδορές!

astegos 2

ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Παρά την αβεβαιότητα για το «αύριο» στα όσα είπε ο «Κώστας» δεν παρέλειψε να απευθύνει τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής. Αλλά και προς τα μέλη του πληρώματος πλοίου που είναι αραγμένο στο λιμάνι του Αιγίου. Γιατί; Επειδή, όπως είπε, ήταν οι μόνοι που νοιάστηκαν για την ανάγκη της σίτισης του εξασφαλίζοντας του καθημερινό φαγητό. «Μου έφερναν τρόφιμα και νερό κάθε μέρα από τον Εμπορικό Σύλλογο. Και από το πλοίο μου έφερναν μαγειρεμένο φαγητό μέρα παραμέρα…», τόνισε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top