ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα – εμβολιασμοί: Αύξηση των ρυθμών, αλλά με το… σταγονόμετρο οι πρώτες δόσεις

Facebook
Twitter
Πάνω από 187.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στην Αχαΐα με τις δύο δόσεις και έχουν θωρακιστεί απέναντι από τον ιό, τη στιγμή που η λεγόμενη αναμνηστική δόση, εξακολουθεί να είναι η αριθμητικά κυρίαρχη απέναντι στις άλλες δύο.

Η εμβολιαστική διαδικασία έτσι έχει αυξηθεί στα κέντρα της Πάτρας και του νομού, όμως, εκείνο που για ακόμα μία φορά προβληματίζει έχει να κάνει με τον χαμηλό αριθμό της πρώτης δόσης που δείχνει ότι οι αρνητές ή τέλος πάντων αυτοί που έχουν αναστολές στο να κάνουν τον εμβολιασμό τους επιμένουν είτε να το σκέφτονται, είτε να το αρνούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη στις 15 Δεκεμβρίου οι πρώτες δόσεις που έγιναν σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας μόλις που έφτασαν τις 250, ένας αριθμός αρκετά χαμηλός σε σύγκριση με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει για την εμβολιαστική διαδικασία σε όλη την περιοχή.

Το σύνολο των εμβολίων την ίδια μέρα έφτασε τα 2.741 εμβόλια, εκ των οποίων τα 629 αφορούσαν την δεύτερη δόση και τα 1.904 την τρίτη.

Τα εμβόλια στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας παρουσιάζουν έτσι μία αυξητική τάση, αλλά από την άλλη, είναι γεγονός ότι η πρώτη δόση δεν δείχνει να ακολουθεί αυτή την τάση, σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στην περιοχή μας.

Κάτι που σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων ανάμεσα μας παραμένει χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ βρισκόμαστε σε μία περίοδο που τους τελευταίους δύο μήνες έχουν φύγει από τη ζωή πάνω από 40 άτομα συνολικά, τα περισσότερα από αυτά ανεμβολίαστα.

Παράλληλα, το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, με το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν το έχουν κάνει είναι αμφίβολο, αν τελικά αποδίδει και έχει τα ανάλογα αποτελέσματα στην περιοχή μας.

Τουλάχιστον αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, δείχνουν να έχουν την επιθυμία για να δώσουν μία νέα παράταση στην θωράκιση τους.

Το ερωτηματικό είναι κατά πόσο μπορεί να συμβάλει αυτό στην ύψωση του τείχους της ανοσίας από τη στιγμή που οι ανεμβολίαστοι δεν πείθονται ή αν πείθονται προχωρούν στο να κάνουν την πρώτη τους δόση με αργούς ρυθμούς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top