Αεροδρόμιο Αράξου: Περισσότερα πουλιά … από αεροπλάνα – Αποκλειστικά στην ”Πολιτεία” πτήσεις και ακυρώσεις

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Περισσότερα… πουλιά παρά αεροπλάνα πετούν φέτος πάνω από τον αεροδιάδρομο του πολιτικού αεροδρομίου, του Αράξου. Οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ, είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Αναλύοντας το πλάνο προγραμματισμένων πτήσεων για τον μήνα Ιούνιο, που αποκλειστικά εξασφάλισε η «Πολιτεία», είναι φανερό το μέγεθος της υποτονικότητας.

Κι αυτό «εξηγεί» τον οικονομικό καταποντισμό των ξενοδόχων που βιώνουν πτώση κίνησης που κυμαίνεται από 50% έως 70% και υπάρχουν ξενοδόχοι που ενώ άλλοτε είχαν ήδη 150 κρατήσεις, τώρα έχουν… 5!

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ως το τέλος Ιουνίου είναι 46. Ειδικότερα: 30 πτήσεις από την Γερμανία, 5 από το Βέλγιο, 4 από Λιθουανία, 4 από Πολωνία και 3 από Σλοβακία. Φαίνονται αρκετές αλλά αν κάνει κανείς την σύγκριση με παλαιότερες -φυσιολογικές- περιόδους, που οι αφίξεις ήταν από 20 έως 30 την εβδομάδα, τότε θα αντιληφθεί την τεράστια μείωση πτήσεων.

Ταυτόχρονα ο αριθμός ακυρώσεων είναι σταθερός και αυξανόμενος καθώς ήδη έχουν ματαιωθεί 9 αφίξεις που ήταν προγραμματισμένες για κάθε Τετάρτη, από Ρωσία και Τσεχία. Ενώ ζητούμενο αποτελεί αν θα γίνουν όλες οι πτήσεις από την Λιθουανία, την Πολωνία και την Σλοβακία.

προγραμμα αφιξεων Ιουνιου Αραξος

Πάντως, ο Αερολιμενάρχης του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας τονίζει ότι «περίπου τέτοια εποχή ξεκινούσε η τουριστική σαιζόν» και συστήνει υπομονή ως το τέλος του καλοκαιριού «ώστε βάσει πραγματικών δεδομένων να κάνουμε συγκρίσεις». Διευκρινίζει όμως ότι τέτοια εποχή το 2018 και το 2019 «είχαμε περίπου την διπλάσια κίνηση». «Για να δούμε αν… θα αφήσουν Ρωσία και Ουκρανία να έρθουν, διότι έχει πολλές πτήσεις από εκεί…», καταλήγει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 5 αφίξεις ιδιωτικών τζετ αεροσκαφών περιμένουμε από Ιορδανία! Οι ζάμπλουτοι ταξιδιώτες που αφήνουν χρήμα κατά την εδώ παραμονή τους αποδεικνύουν την αγάπη τους για την περιοχή στην οποία φροντίζουν να καταλύουν ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, μαζί με την πολυπληθή συνοδεία τους.

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Σαν να μην έφθαναν όλα τ’ άλλα, στο πολιτικό αεροδρόμιο η Πολιτική Προστασία δεν έστειλε γιατρούς, για να διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους. Πέρυσι υπήρχαν, αλλά φέτος όχι, καθώς οι γιατροί προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία αλλά φέτος έχουν στελεχώσει το MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας. Έτσι το αεροδρόμιο… ξέμεινε. Κι είναι απορίας άξιο ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη…

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

Πάντως το… ραντάρ είναι καθ’ όλα έτοιμο. Την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες του «airchecking» μετά από αλλεπάλληλες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν με ειδικό drone της Πολιτικής Αεροπορίας. Όπως η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει, το ραντάρ είχε επισκευαστεί μετά από βλάβη, όμως καθυστέρησε η διαδικασία τσεκαρίσματος του επειδή και το drone της Π.Α. ήταν χαλασμένο! Με το που επισκευάστηκε όμως ανέλαβε… δράση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top