ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο 3ος Αχαιός που ιδρύει κόμμα για τις Ευρωεκλογές – Πότε και πού θα γίνει η παρουσίαση του κόμματος  

Facebook
Twitter

Μετά τους Ν. Νικολόπουλο και Α. Λοβέρδο, ο Αιγιώτης Δρ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος έβαλε «πλώρη» για την Ευρωβουλή υποσχόμενος μια «παραγωγικά ισχυρή»

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα “Πολιτεία)

Καταλήγουμε να έχουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τελικά τρεις Αχαιούς οι οποίοι μπαίνουν δυναμικά στην «μάχη» των επερχόμενων Ευρωεκλογών με δικά τους, μάλιστα, κόμματα! Η αρχή είχε προ πολλού γίνει με τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος, ως γνωστόν, έχει τα τελευταία χρόνια ιδρύσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας και προ διμήνου ανακοίνωσε την κάθοδό του στις Ευρωπαϊκές κάλπες. Έχοντας προηγουμένως, μάλιστα, κάνει γνωστή, την σύμπραξη και συμπόρευσή του με τους εκπροσώπους του Ιταλικού Συντηρητικού κόμματος.

νικολο

Είχαμε, όμως, και συνέχεια στην «Αχαϊκή» παρουσία με «άρωμα» Ευρωεκλογών, όταν στις 4 του μηνός Μαρτίου, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε και επίσημα την ίδρυση νέου κόμματος, με την ονομασία «Δημοκράτες», γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να κατέλθει στις Ευρωεκλογές και κάνοντας μια δήλωση όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ήρθε επιτέλους η ώρα της κοινής λογικής. Ας κατανοήσουμε όλοι, πως δεν πρέπει να αφήσουμε στους κάθε λογής φασίστες τα επιχειρήματα για την υπεράσπιση της πατρίδας, την προστασία της ασφάλειας των πολιτών, την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

λοβε

 

Αλλά, τελικά, η Αχαΐα δεν «σταματά» εδώ… Έχουμε κι άλλη εμφάνιση κόμματος και διεκδίκηση μερίδας ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές από έναν Αχαιό. Και συγκεκριμένα από τον Αιγιώτη Θεόδωρο Ε. Θεοδώροπουλο ο οποίος, μάλιστα, επέλεξε να κάνει την επίσημη παρουσίαση του κόμματός του «ΜΕΤΑ», στην γενέτειρά του, το Αίγιο, την προσεχή Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλέκος Μέγαρης», στην πόλη του Αιγίου.

θεοδωροπουλος κεντρκη

 

META: «ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ»

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής, «Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζονται μία καθαρή και δυναμική φωνή, που θα μεταμορφώσει και θα μετασχηματίσει την κοινωνία». Και προσθέτει ότι το κόμμα «ΜΕΤΑ»… είναι μία μαζική κινητοποίηση που δεν έχει προηγούμενο, «μία άλλη διάσταση της Πολιτικής».

Υποσχόμενος ότι το «ΜΕΤΑ» θα εξελιχθεί πανελλαδικά με στόχο τον μετασχηματισμό και την υλοποίηση ενός καινοτόμου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Μεταμορφώνουμε την Ελλάδα σε χώρα υψηλού κύρους, δημιουργούμε επενδύσεις και επίπεδα μισθών που εξασφαλίζουν ποιοτική ζωή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους Έλληνες. Κάνουμε τους νέους να οραματίζονται και να  δημιουργούν, τους γονείς να νιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους, τους μεγαλύτερους να ζουν με αξιοπρέπεια και ικανοποίηση γι’ αυτά που έχουν προσφέρει στη ζωή τους».

 

image1 12 1

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο…

ΔΡ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόκειται για τεχνοκράτη στον κλάδο της ενέργειας, της οικονομίας και των διεθνών επενδύσεων, γεννηθέντα στα Μελίσσια του Αιγίου. Είναι κάτοχος, Διδακτορικού Διπλώματος και Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Οικονομική Ανάπτυξη, και τις Διεθνείς Επενδύσεις. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Αραβικά και είναι παντρεμένος με την Φαΐθ Μοραά με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Το έργο του είναι διεθνές και χαρακτηρίζεται από μια μακρά επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της παγκόσμια ενέργειας. Έχει διαχειριστεί επιχειρηματικά, συμβουλευτικά και ως υψηλόβαθμο στέλεχος, σύνθετα θέματα διαχείρισης ενεργειακών πηγών, επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού,  ανανεώσιμων πηγών και σύγχρονων μεθόδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς περιβαλλοντικές επιδράσεις, ενεργειακής ασφαλείας, επάρκειας εφοδιασμού και διαχείρισης, ενέργειας για άμεση παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη.

Εκτός από επαγγελματικό του έργο, επιδεικνύει και συγγραφική ικανότητα γύρω από τον κλάδο της ενέργειας, υποστηρίζοντας πως οι παρεμβάσεις του είναι αναγνωρισμένες από παγκόσμιες εταιρίες και οργανισμούς υψηλού κύρους, (όπως ο OPEC, Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών).

Για τον ίδιο, βασικό διακύβευμα είναι η ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας, με βάση την ενεργειακή της διασύνδεση με την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κάτι που ισχυρίζεται πως θα μειώσει σημαντικά το κόστος για τους Έλληνες, κάνοντας την χώρα παραγωγική και οικονομικά ισχυρή.

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0018

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top