ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αγ. Στέφανος: Ακόμη και κρατούμενοι «κινούν τα νήματα» της διακίνησης μεταναστών

Facebook
Twitter

Του Νίκου Σύφαντου

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις αλλοδαπών που είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, απασχολούν τις τοπικές Αρχές.

Πριν μερικές εβδομάδες ο ένας ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο φυγάς (πλέον) είναι Βούλγαρος και εκτιμάται από τις Αρχές πως μετά την άδειά του έχει καταφέρει να επιστρέψει στη χώρα του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πάλι σε κρατούμενο των Φυλακών της Πάτρας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αποφυλακίστηκε ύστερα από έκτιση ποινής επίσης για διακίνηση μεταναστών αλλά σχεδόν αμέσως συνελήφθη. Ο άνδρας μόλις αποφυλακίστηκε οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, όπου ύστερα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε πως αναζητείται βάσει πανευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Είναι πλέον σαφές ότι μέλη εγκληματικών οργανώσεων που εκμεταλλεύονται χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν από διάφορες χώρες να εισέλθουν στην Ελλάδα και να κατευθυνθούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σταματούν ούτε λεπτό να δραστηριοποιούνται ακόμη και όταν εκτίουν ποινές κάθειρξης για τα ίδια αδικήματα.

Και φυσικά προκύπτει και επίσημα ότι είναι σε θέση ακόμη και ως κρατούμενοι να κινούν τα νήματα έτσι ώστε οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις να συνεχίζουν να προωθούν μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έναντι υψηλών αμοιβών με χρηματικά ποσά τα οποία επενδύονται και πάλι στις ίδιες εγκληματικές δράσεις.

Οι αστυνομικοί των Αρχών Ασφαλείας της περιοχής εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» για την περίπτωση του δεύτερου άνδρα, Σύριου στην καταγωγή, ο οποίος αποφυλακίστηκε, οι αστυνομικοί λειτούργησαν μεθοδικά και άμεσα προκειμένου να μην του δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει με φυσική παρουσία στην ενεργό δράση. Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου, ο αλλοδαπός πέρασε από έλεγχο σε σχέση με ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα τα οποία μπορεί να τον «ακολουθούσαν» και για τα οποία δεν έχει λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη και η αναζήτηση στην διεθνή «δεξαμενή» ήταν τελικά θετική.

«Πρόκειται για ελέγχους οι οποίοι γίνονται για όλους τους κατάδικους που αποφυλακίζονται, πριν φύγουν οριστικά από τα όριά μας» λέει αξιωματικός της Αστυνομίας στην «Πολιτεία». Και σε αυτή την περίπτωση, αλλά όπως έχει γίνει και σε άλλες, διαπιστώθηκε πως η διαρκής εγκληματική δράση δεν περιορίζεται μόνο σε μία καταδικαστική απόφαση, αλλά έχει διάρκεια στο βωμό της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και του κέρδους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 05 02 24

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top