ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγριεύει και άλλο ο καιρός την Πέμπτη! Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις

Αναλυτικά η πρόβλεψη για όλη τη χώρα.

καιρος θαλασσα

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 1 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12, στα Επτάνησα από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση τοπικά στα 8 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με 7-8 Μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και γρήγορα νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

You may also like

Comments are closed.