ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αμερική – Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία»

Facebook
Twitter
Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία», διοργανώνουν από κοινού το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Χιακή Ομοσπονδία, ο Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» Νέας Υόρκης και τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 26 Ιουνίου και ώρα 2:00 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής Η.Π.Α (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Η Δρ. Αθηνά Κ. Ζαχαρού-Λουτράρη, διδάκτωρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας θα αναπτύξει την ομιλία με θέμα «1822. Οι Σφαγές της Χίου. Ένας πολυάνθρωπος τόπος θυσία στο βωμό της ελευθερίας».

Η Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ θα αναπτύξει το θέμα «Η Ναυτιλία και οι ναυτικοί αγώνες στην Χίο κατά την Εθνεγερσία».

Ο φιλόλογος Κώστας Μερούσης θα αναφερθεί στην «Αλληλογραφία Κοραή- Jefferson. Η Σχολή της Χίου».

Η Άννα Χαζίρη, Βιβλιοθηκονόμος Π. Ε. – Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Χίου ΚΟΡΑΗΣ θα αναπτύξει την ομιλία με θέμα: «Κειμήλια της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής» που συνδέονται με την Επανάσταση».

Η οργανωτική επιτροπή απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ομογενείς στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η Εθνική Κληρονομιά του 1821,δύο αιώνες μετά την Επανάσταση, παραμένει ισχυρή- όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου- και οι βασικές αξίες και αρχές του Συνταγματισμού έχουν μετουσιωθεί σε δημοκρατικό μας βίωμα. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι εμπεδωμένα στη συνείδηση όλων μας».

Συμβολική είναι η χρονιά εφέτος για την Ελλάδα μας, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης για την απόκτηση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους.

Σεβόμαστε την ιστορία μας, οραματιζόμαστε το μέλλον μας και συνεχίζουμε με τις ίδιες αρετές και τις ίδιες αξίες, αυτές που κληρονομήσαμε από τους ένδοξους προγόνους μας! Δυνατοί κρίκοι της ζωής στο αφήγημα της ιστορίας!

Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται να συμμετάσχουν με διαδικτυακή παρουσία στην παραπάνω πολιτιστική εκδήλωση.

Σύνδεσμος πρόσβασης (Link to join): https://goarch.zoom.us/j/94056149461?pwd=UU45YjYvVVFsOVZIcXMwc01qMnMyUT09

Passcode: 505301

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top