ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Aναστασία Μπεκρή: Η 16χρονη Πατρινή στην Εθνική του Πόλο!

Facebook
Twitter


Η άνοδος της για την Αναστασία Μπεκρή είναι η επιβράβευση των προσπαθειών της. Πρωτίστως νιώθει τιμή που θα φορέσει το εθνόσημο και τονίζει ότι στόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Η «Πολιτεία» έχει αποδείξει ότι στρέφει τη ματιά σε πατρινόπουλα που διαπρέπουν και δοξάζουν την πόλη αλλά κυρίως αποτελούν αξιομίμητες περιπτώσεις για τους υπόλοιπους νέους αλλά και για τις ακόμα νεότερες γενιές που έρχονται.

Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα είναι η μόλις 16 ετών Αναστασία Μπεκρή η οποία έχει εξελιχθεί σε αξιοζήλευτο ταλέντο σε πανελλαδικό επίπεδο, στην υδατοσφαίριση. Πετυχαίνοντας την μεταγραφή της αρχικά στην ΑΕΚ και από φέτος στον Εθνικό Πειραιώς, αλλά κυρίως κατακτώντας με την αξία της τη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία καθώς και να παίξει με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας κορασίδων διεκδικώντας υψηλές διακρίσεις για λογαριασμό της χώρα μας!

Μιλήσαμε με τους γονείς της Κωνσταντίνο και Ελένη αλλά και με την ίδια. Ώστε να μας περιγράψει αυτή την θαυμαστή πορεία της, να μας αναλύσει τους από εδώ και πέρα στόχους αλλά και να αποκαλύψει πού βάζει τον πήχη για το μέλλον. Ερωτήματα στα οποία έδωσε απαντήσεις χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις, με περισσή ωριμότητα και χαρακτηριστική σιγουριά και αποφασιστικότητα.

Και κάτι ακόμα, ίσως το πιο κρίσιμο και δύσκολο στο κομμάτι που η ίδια ακολουθεί. Κάτι που αφορά, λόγω της ηλικίας της, στην απαιτούμενη ισορροπία που πρέπει να βρει προκειμένου να μπορέσει να συνδυάσει ιδανικά, από την μια τις υψηλές αθλητικές απαιτήσεις και από την άλλη τα σχολικά μαθήματα. Δεδομένου ότι όχι μόνο δεν σκέφτεται να μειώσει τις μαθητικές της αποδόσεις αλλά αντιθέτως στοχεύει σε ισοβαρή επιτυχία στον τομέα των πανεπιστημιακών σπουδών.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ

Η 16χρονη στην ΑΕΚ
Η 16χρονη Αναστασία Μπεκρή στην ΑΕΚ

«Την περίοδο 2021 – 2022 πήγα στην ΑΕΚ και την περίοδο 2022-2023-2024 θα αγωνιστώ με τον Εθνικό Πειραιώς. Το πρώτο κάλεσμα στο camp της Εθνικής ομάδας κορασίδων, ήταν το 2020. Μετά από την πολύ καλή εμφάνιση μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων», τονίζει η 16χρονη Αναστασία. Όσο για το δεύτερο κάλεσμα, αυτό έγινε φέτος μετά από την εντυπωσιακή εμφάνιση της στο πρωτάθλημα Α1 Γυναικών και  Νέων Γυναικών με την  ομάδα της ΑΕΚ. «Μετά από ένα μεγάλης διάρκειας camp, με προσπάθεια και επιμονή, τελικά κατάφερα  την επιλογή μου στην Εθνική ομάδα Κορασίδων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022», θα πει η ίδια στην «Πολιτεία».

 

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

IMG 20220817 212828

Στο πώς άρχισαν όλα, η 16χρονη εξιστορεί το πώς παρατηρούσε τον αδελφό της ο οποίος είχε την πρώτη επαφή με το άθλημα του πόλο. «Βλέποντας τον να παίζει είδα την ομορφιά του ομαδικού αθλήματος στο νερό γιατί εγώ έκανα ατομικό  άθλημα μέχρι τότε», σημειώνει.  Η Αναστασία ξεκίνησε το 2018 στην ΝΕΠ «μετά από την παρότρυνση της κας Σοφίας Μανέτα, την οποία πάντα ευχαριστώ γιατί της το χρωστάω». Ξεκίνησε στη θέση του τερματοφύλακα «με τον Δημήτρη Μπιτσάκο και υπό την παρακολούθηση της κας Βούλας Μανέτα», εξηγεί.

Αλλά τι σημαίνει για ένα κορίτσι στα 16 μια τέτοια επιτυχία και πολύ περισσότερο το λαμπρό αθλητικό μέλλον που προδιαγράφεται; Η απάντηση της Αναστασίας είναι απλή και άμεση: «Για εμένα είναι μία επιβράβευση της προσπάθειας μου για να εξελιχθώ και να γίνω ακόμα καλύτερη. Πρωτίστως είναι τιμή που θα φορέσω το εθνόσημο. Ο  στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο αμέσως επόμενος, το πρωτάθλημα με τον Εθνικό Πειραιώς».

 

ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κεντρική 2

Όσο για το πώς συμβαδίζουν σχολείο και πρωταθλητισμός, όταν μάλιστα ετοιμάζεται για την Β΄ Λυκείου, η ίδια τονίζει ότι «είναι πράγματι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός πρωταθλητισμού και σχολείου. Το έζησα και στην πρώτη λυκείου, όταν ανεβοκατέβαινα Αθήνα – Πάτρα. Αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό  πιστεύω ότι όλα τα μπορούμε. Θέλω να τα βλέπω το ίδιο και τα δύο για να μπορώ να ανταπεξέλθω, και στις σπουδές μου, αλλά και στον πρωταθλητισμό».

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Η Αναστασία με την οικογένεια της
Η Αναστασία με την οικογένεια της

«Τι άλλο να αισθανθούμε πέρα από υπερηφάνεια και ανταμοιβή στην πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνει», δηλώνουν στην «Πολιτεία» οι γονείς της 16χρονης Αναστασίας, Κωνσταντίνος και Ελένη.

Δίνοντας την μια συμβουλή: «Ποτέ να μην σταματάει να προσπαθεί για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα και ας είναι το πιο δύσκολο».

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας

21 2 e1661151613310

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top