ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής που διέγραψε ο Μητσοτάκης γιατί αγόραζε «κόκκινα δάνεια» – Ο γάμος του Αγίου Βαλεντίνου που έκανε αίσθηση

Facebook
Twitter

Από ένα μικρό χωριό των Γρεβενών κατάγεται ο μέχρι πριν από λίγη ώρα βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης για τον οποίο μιλάει σήμερα όλη η Ελλάδα μετά την διαγραφή του με εντολή Μητσοτάκη καθώς αγόραζε κόκκινα δάνεια.

Και μπορεί το Δοτσικό να ήταν αγαπημένος χώρος γυρισμάτων από τον αείμνηστο Θόδωρο Αγγελόπουλο για τις ταινίες του, αλλά κινηματογραφική ήταν τελικά η διαγραφή του από τους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης μιλάει με αγάπη για το χωριό, όπου έζησαν οι παππούδες του και ο πατέρας μου. Στο βιογραφικό του για τις εκλογές ο ίδιος ανέφερε: «Τα Γρεβενά είναι η πατρίδα μου και η αγάπη για τον τόπο μου είναι ο λόγος που είμαι υποψήφιος».

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και ο ίδιος αναφέρει ότι δημιούργησε επιχειρήσεις που προσφέρουν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις καταγγελίες που έχει κάνει και οδήγησαν στην διαγραφή του, ο κ. Πάτσης αγόρασε κόκκινα δάνεια 62 εκατομμυρίων ευρώ στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ χρήματα που σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του.

Επίσης σύμφωνα πάντα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Ο Παύλος Πολάκης σε μακροσκελή ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: 

Είναι παράνομα ιδιοκτήτης τριών offshore εταιρειών και συνεργάζεται με εσωχώριες εταιρείες αγοράζοντας κόκκινα δάνεια.

Πήρε από τα ΕΛΤΑ με απευθείας ανάθεση συνολικά 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα) για “αέρα” νομικές υπηρεσίες.

Ο γάμος του Αγίου Βαλεντίνου

Το 2020 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και ο γάμος τους είχε γίνει στην Κηφισιά και είχε κάνει αίσθηση. Έγινε στην Κηφισιά, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα.

Η Βίκυ Παπαλουκά με τον Ανδρέα Πάτση γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο δικηγόρος ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών.

Η Βίκυ Παπαλουκά, έγινε ευρέως γνωστή όταν προσελήφθη στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top