ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα…

androulakis2
“Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τοπικό κανάλι της Κρήτης.

Γι΄αυτό και ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Σήμερα Παρασκευή μεσημέρι (29/7), στις 14:00, συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ θα παρίστανται οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση, γι αυτό ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα.

“Σήμερα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται από Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους και λοιπούς” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ σχετικά με δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και συνεχίζει προσθέτοντας ότι “αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός συμφωνούν μαζί του ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι”.

“Κίνδυνος για την Δημοκρατία”

“Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Γι΄αυτό και, ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα;”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε εκτενή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου, CRETA TV.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα.

“Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η Διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως περιμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εντοπίσουν ποιος είναι αυτός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

“Στείλαμε χθες μία επιστολή ως ΚΟ ζητώντας να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και να επιταχυνθεί. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας, ούτε για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοί προσπαθούν να μας παρακολουθούν. Αυτή είναι η ουσία της αυριανής συζήτησης και της προσπάθειας που θα καταβάλλουμε ως παράταξη το επόμενο διάστημα. Ποιοί είναι αυτοί που είχαν το θράσος και νιώθουν ισχυροί να έχουν τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας”, τόνισε συγκεκριμένα.

Εξήγησε ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η θεσμική ανάδειξη του θέματος εξυπηρετούν έναν διττό στόχο:

“Πρώτος στόχος είναι η Δημοκρατία μας να λειτουργεί χωρίς σκιές. Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να πέφτει άπλετο φως γιατί αυτός που είχε το θράσος να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να παγιδεύσει το τηλέφωνο ενός υποψήφιου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, σημαίνει ότι δεν φοβάται ότι θα τιμωρηθεί. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται μεταξύ 27 χωρών στην ΕΕ και 701 ευρωβουλευτών, να έχουν ελεγχθεί πάνω από το 1/3 και να εντοπίζεται κάτι τέτοιο σε έναν ευρωβουλευτή της Ελλάδας. Δεν είναι προσωπικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας και σεβασμού της πατρίδας μου και του λαού μας, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να μην φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο στον οποιονδήποτε.

Δεύτερος στόχος: πρέπει η Ευρώπη να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν γίνεται αυτά τα μηχανήματα να πωλούνται σε ολιγάρχες και μυστικές υπηρεσίες ανεξέλεγκτα. Απ’ ότι έμαθα από τους δικηγόρους και τους συνεργάτες μου στις ΗΠΑ υπάρχουν κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει τέτοια βαριά μηχανήματα παρακολούθησης” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξηγήσεις ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής την άμεση ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) σχετικά με τις υποθέσεις παρακολουθήσεων. Το αίτημα υπογράφουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή: Νικόλαος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

Στο αίτημά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως “οι καταγγελίες αυτές δεν αφορούν μόνον τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή το κόμμα του, αλλά πλήττουν στον πυρήνα τους τη δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη εξετάζει ήδη την υπόθεση, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή όμως οφείλει να ασκήσει τη δική της αρμοδιότητα σε ένα θέμα με προφανή θεσμική σημασία. Αν δεν είναι ασφαλής από παρακολουθήσεις ο πρόεδρος ενός κοινοβουλευτικού κόμματος ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη;”.

Ο Νικος Ανδρουλάκης για την κρίση με το φυσικό αέριο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την κρίση με το φυσικό αέριο επικρίνοντας τόσο τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για έλλειψη διορατικότητας και υποστήριξε ότι προσέδεσαν την χώρα ενεργειακά στο φυσικό αέριο.

“Ενοίκιο, υγεία, παιδεία είναι οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού” υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο αυξημένο κόστους διαβίωσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας, λέγοντας ότι ” Αν εσείς ήσασταν Πρωθυπουργός κι έβγαιναν οι Υπουργοί στα κανάλια και έδιναν ημερομηνίες εκλογών, θα φαινόσασταν ένας στιβαρός Πρωθυπουργός ή ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός;”, ανέφερε.

Υποστήριξε ότι στη κυβέρνηση κατέβασαν τα μολύβια κατηγορώντας τη ΝΔ πώς σ΄ αυτή την κρίσιμη κατάσταση, με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με την ενεργειακή κρίση, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να κυβερνά τον τόπο, κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις. “Ο κ. Μητσοτάκης θα μετρήσει ένα πράγμα. Την ενεργειακή λύση που θα προτείνει η Ευρώπη. Αν θεωρήσει ότι δεν του δίνει τράτο μέχρι του χρόνου την ‘Ανοιξη ή το καλοκαίρι, θα κάνει εκλογές”, εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης και προσδιόρισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη πορεία πρός τις εκλογές.

“Ο κ. Τσίπρας εύχεται να τα βρούμε με τη ΝΔ για να λέει: “Ορίστε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα”. Ο κ. Μητσοτάκης τί λέει; Αυτά που λέει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου:”Το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είναι ένα κόμμα του κέντρου”. Συμφέρει και τους δυο να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που θα παίζει ένα ρόλο υποστηρικτικό. Δεν έγινα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτό το λόγο. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και πρέπει να το χωνέψουν πολύ καλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

Comments are closed.