ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανέστης Βλάχος: Νέα εξέλιξη για τη διαθήκη του ηθοποιού

anestis vlaxos 2
Νέα εξέλιξη με τη διαθήκη του Ανέστη Βλάχου. Ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” δήλωσε ότι «δεν αποκληρώνεται ο γιος του».

“Ο Ηρακλής Βλάχος μου είχε μεταφέρει ότι τα γράμματα στη διαθήκη δεν είναι του πατέρα του, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον γραφικό του χαρακτήρα. Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω και να συγκρίνω. Αυτό το κάνει εξειδικευμένος γραφολόγος. Θα διοριστεί από τον Ηρακλή Βλάχο κάποια ειδική γραφολόγος για να εξετάσει τη διαθήκη τις επόμενες ημέρες” εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου.

“Το δεύτερο κομμάτι που έχει αυτή τη διαθήκη και είναι ενδιαφέρον είναι ότι στο κείμενό της δεν αποκληρώνεται ο Ηρακλής Βλάχος. Αυτό αφήνει ένα ανοιχτό “παράθυρο” για τον Ηρακλή να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα του, δηλαδή το 18,75% επί του συνόλου της περιουσίας. Ο πατέρας του αν ήθελε να τον αποκλείσει τελείως από την περιουσία, θα το ανέφερε τεκμηριωμένα. Μπορείς να αποκληρώσεις κάποιον που έχει δικαίωμα στην περιουσία σου. Όμως υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι. Όταν μένει ανοιχτό ένα “παράθυρο” μη αποκλήρωσης μπορεί αυτός που αποκλείεται από το κείμενο της διαθήκης να διεκδικήσει τη νόμιμη μοίρα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου.

Ανέστης Βλάχος: “Κεραυνοί” για την διαθήκη του ηθοποιού – “Είναι πλαστή, αυτά δεν είναι τα γράμματά του” λέει ο γιος του

Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Έλλη Βλάχου του Ανέστη…”. Με αυτή τη φράση ο σπουδαίος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος δίνει τέλος στο θρίλερ με την κληρονομιά του μέσα από την διαθήκη του, που γράφτηκε σε μια κόλλα χαρτί, η οποία καθαρογράφηκε και παραδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου στα μέλη της οικογένειάς του. Άνοιξε ωστόσο τον δρόμο για έναν τεράστιο δικαστικό πόλεμο από τον γιο του Ηρακλή, ο οποίος προχωρά σε νέες καταγγελίες.

Μέσα από την εφημερίδα Espresso, ο Ηρακλής Βλάχος ρίχνει “κεραυνούς” και διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του. Μάλιστα αμφισβητεί πλήρως την γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδομήσει σε όλα τα σημεία.

“Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος 3 δισ. %. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου. Ακόμη και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν ποτέ έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του. Ακόμη και αν το κείμενο το έγραφε ο ίδιος είναι υπαγορευμένο” λέει οργισμένος και συνεχίζει:

“Ειδικά εκεί που λέει ‘διαθέτης’, αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή θα σου έλεγε ‘συγγνώμη τι λες; Τι είναι αυτό;’. Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή. Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά. Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία 2016. Και για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει. Επίσης το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μία υπογραφή. Και η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια” λέει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο Ηρακλής Βλάχος τονίζει ότι η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα (ο πατέρας μου είχε νοσηλευτεί τρεις φορές με εγκεφαλικά) και τρίτον για τη νόμιμη μοίρα. “Επίσης υπάρχει ένα θέμα για τος συνθήκες διαβίωσής του. Μάρτυρες μαζεύονται όλο και πιο πολλοί για τη συγκεκριμένη υπόθεση” αναφέρει στην Espresso.

Αναφέρει επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας του άλλαξαν ακόμη μια φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του βρίσκονται εκεί.

You may also like

Comments are closed.