ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΨΩΜΑ για την προσπάθεια της ΚΕΔΗΠ να φέρει “καλό” κόσμο και να “μεγαλώσει” την περίοδο επισκεψιμότητας στο Καρναβάλι…

Facebook
Twitter

 

| Ο κ. Ψωμάς σημειώνει ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί φέτος η μεγάλη διάρκεια του καρναβαλιού. Διαπιστώνει όμως ότι «τη χάσαμε την ευκαιρία»…

 

«Η προσέλκυση νέων επισκεπτών στην Πάτρα με αφορμή το Καρναβάλι της πρέπει να είναι προτεραιότητα για την πόλη», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς, προσθέτοντας πως «ένα ειδικό κοινό είναι οι οικογένειες με μικρά παιδιά και έχει πολλαπλά οφέλη (τουρισμός εκτός τριημέρου, εξοικείωση με τον θεσμό, γαλούχηση νέων γενιών καρναβαλιστών κ.α.), άρα είμαστε σαφώς υπέρ ενός τέτοιου στόχου και της προοπτικής του».

Ωστόσο, διευκρινίζει: «μόνο που αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη δρομολογηθεί. Δεν αναφέρομαι μόνο στις προηγούμενες χρονιές (έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες), αλλά στους μήνες από πέρυσι την Άνοιξη, οπότε και θα έπρεπε να έχει φτιαχτεί το πλήρες πλάνο. Θέλει μακροχρόνιο σχεδιασμό κάτι τέτοιο. Απαιτεί ενέργειες και πόρους (ανθρώπινους, χρονικούς) που υπήρχαν άφθονοι και διαθέσιμοι όλο αυτό το διάστημα. Επ’ ουδενί δεν γίνεται, ούτε ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή».

 

ΧΑΘΗΚΕ Η ΦΕΤΙΝΗ…

«ΧΡΥΣΗ» ΕΥΚΑΙΡΙΑ

«Επιπρόσθετα φέτος ήταν μια χρυσή ευκαιρία να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο, λόγω της μεγάλης διάρκειας του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού», υποστηρίζει ο κ. Ψωμάς αλλά σημειώνει: «φοβάμαι πως την χάσαμε κι αυτή την ευκαιρία. Προβλέπω -και μακάρι να αποδειχτεί λάθος εκτίμηση- πως από το Σαββατόβραδο της Έναρξης και για έναν ολόκληρο μήνα η Πάτρα δεν θα θυμίζει καθόλου ‘πόλη του Καρναβαλιού’ και ως εκ τούτου δεν θα έχει να προσφέρει καρναβαλική εμπειρία στους επισκέπτες της. Αφήστε που επισκέπτες δεν θα έρθουν (δεύτερη απαισιόδοξη πρόβλεψη αυτή), αφού κανείς δεν φρόντισε να τους καλέσει, με πρώτο υπεύθυνο γι’ αυτό τον αρμόδιο Δήμο Πατρέων και την ειδική καρναβαλική δομή που διαθέτει».

Καταλήγει με ένα «κατηγορώ» προς τη δημοτική αρχή. «Δεν αγαπά το Καρναβάλι μας η δημοτική αρχή, γι’ αυτό και η Καρναβαλική Δημοτική Επιχείρηση δηλώνει μόλις τώρα, κατόπιν εορτής κυριολεκτικά, πως… κάτι σκέφτεται να κάνει. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Κι έτσι δεν θα γίνουν πράγματα ούτε φέτος, δυστυχώς…».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top