ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: “Επιχείρηση” με τίτλο… “Πάρε το παιδί σου κι έλα στην Πάτρα” – Προσπάθεια της ΚΕΔΗΠ να έρθουν οικογένειες από μέσα Φλεβάρη

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφ. Πολιτεία)

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Η επισκεψιμότητα να ξεκινήσει από τα μέσα Φλεβάρη και να απευθυνόμαστε στις οικογένειες», δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Πατρινό Καρναβάλι Ήρα Κουρή, αναλύοντας στην «Πολιτεία» τον σχεδιασμό που υπάρχει για τους επισκέπτες και εν όψει της σίγουρης, με βάση τα από τώρα στοιχεία, «εκτόξευσης» της επισκεψιμότητα το τελευταίο τριήμερο. Όμως, για την ΚΕΔΗΠ, το ζήτημα δεν είναι μόνο το τελευταίο τριήμερο, αφενός, ούτε να έρθουν στην πόλη μόνο νέοι.

 

Όπως εξήγησε η κα Κουρή:

1 Ηρα κουρη

«η εικόνα που έχουμε είναι ότι, όπως και πέρυσι, φέτος θα έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα το τελευταίο τριήμερο. Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ και 20 με 25 χρόνια η επισκεψιμότητα του τελευταίου τριημέρου δεν έχει ταυτιστεί με μια συγκεκριμένη ομάδα επισκεπτών που επίσης είναι επιθυμητή, όπως φυσικά και ο καθένας που έρχεται στην πόλη μας, έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσουμε και με το οποίο καλούμε τους επισκέπτες, απ’ τα μέσα Φλεβάρη, με μια συγκεκριμένη λογική. Τη λογική… «Πάρε το παιδί σου κι έλα στην Πάτρα»!

Ανέλυσε αυτή τη λογική ως εξής: «γιατί η Πάτρα, σου προσφέρει, στον χώρο των παλαιών Σφαγείων, μια καρναβαλούπολη, με θέατρο, χορό, δημιουργία. Κι όταν θα φύγεις απ’ την Πάτρα, θα πάρεις το αναμνηστικό σου και σίγουρα θα φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις». Υπογράμμισε επιπρόσθετα, ότι: «Πατρινό Καρναβάλι δεν είναι… ‘πίνω’ και ‘μεθώ’ αλλά ‘δημιουργώ’, ‘φαντάζομαι’. Και τα εργαστήρια που θα υλοποιήσουμε φέτος και θα δουν οι επισκέπτες αλλά και θα δημιουργήσουν, είναι εργαστήρια που θα δείχνουν την καρναβαλική τέχνη που ανθεί στην πόλη μας».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ

Παράλληλα, γνωστοποίησε και μια ακόμα διαδικασία που είναι σε εξέλιξη γνωστοποιώντας ότι η επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι στοχεύει στο να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση παρουσίας σε «επώνυμους» Έλληνες και ξένους από τον χώρο του πολιτισμού ευρύτερα, έτσι ώστε, να ζήσουν από κοντά το Πατρινό Καρναβάλι και μέσω αυτών να αντηχήσει ο θεσμός οπουδήποτε απ’ άκρη σ’ άκρη. Συγκεκριμένα, είπε: «Φτιάχνουμε προσκλήσεις για να γίνει κι αυτό».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ… «ΓΚΡΙΝΙΑ» ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Χαρακτήρισε «γκρίνια» όσα ακούστηκαν για την τελετή έναρξης. Σπεύδοντας να διευκρινίσει: «αν δεν είχαμε γκρίνια θα ήταν αρρωστημένη η κατάσταση. Η γκρίνια είναι μέσα στα φυσιολογικά. Ό,τι και να κάνεις, γκρίνια θα ακουστεί». Αλλά στο ερώτημα: «τι βαθμό θα βάζατε στην τελετή;», η κα Κουρή απάντησε με στόμφο:

«Όχι, όχι! Αυτό, θα μπορούσα να το κάνω στην τάξη μου, ως καθηγήτρια, έχοντας διδάξει και περιμένοντας κάτι συγκεκριμένο από τους μαθητές. Θέλω να πω μόνο ότι κάτω από δύσκολες δικές μας συνθήκες, δηλαδή, με τους νέους νόμους και τις αλλαγές και τα ερωτήματα τύπου… ‘θα μείνουμε εδώ’, ‘θα ενσωματωθούμε στον δήμο’, ‘θα κάνουμε προϋπολογισμό και πότε…’, ‘ποια είναι η μοίρα των εργαζομένων’, κλπ, κλπ, σχεδιάσαμε το Πατρινό Καρναβάλι. Και το σχεδιάσαμε εγκαίρως και με γνώμονα είτε παραμέναμε αυτόνομοι, όπως και τελικά έγινε, είτε ενσωματωνόμασταν στον δήμο».

Και πρόσθεσε: «Κάτω από ανοιχτή πρόσκληση για την τελετή έναρξης κατατέθηκαν πέντε προτάσεις, αξιολογήθηκαν από την επιτροπή βάσει κριτηρίων, πρώτα απ’ όλα, το οικονομικό, διότι είχαμε και μια άλλη πολύ ωραία πρόταση αλλά ήταν υπερβολικά ακριβή, ο Οργανισμός είχε υπόψη του πρώτον την οικονομική κατάσταση, δεύτερον, το τι ζητάει ο κόσμος, με την έννοια… ‘αυτό που θα δείξω να ‘ακουμπάει’ τον κόσμο και να το βιώνει».

Ενώ δίνοντας σαφή απάντηση στα όσα ακούστηκαν, τόνισε: «αν απομονώσω ένα κομμάτι της τελετής έναρξης, για να κάνω κριτική, είναι θεμιτό. Αν όμως απορρίψω τα πάντα, γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω, αυτό δεν βοηθά πουθενά, ούτε τον ίδιο που το κάνει. Τι έγινε το πρωί του Σαββάτου; Έγινε καρναβάλι! Και, πρώτη φορά, με τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Ακόμα και στο δημαρχείο, που άλλοτε ήταν μια διαδικασία μερικών λεπτών, το Σάββατο ήταν τόσος ο κόσμος που ξαφνιάστηκα! Αλλά και το απόγευμα, απ’ τις 6μιση, η πλατεία Γεωργίου ήταν γεμάτη κόσμο. Και το βράδυ δρώμενα παντού, ένα ανοιχτό τσίρκο… Τώρα, η απομόνωση περιστατικών ή απόψεις του στυλ… ‘θα θέλαμε να είναι αυτός κι όχι ο άλλος’ ή ‘θα θέλαμε έτσι κι όχι αλλιώς’, πάντα ακούγονται και τα λαμβάνουμε υπόψη όταν κατατίθενται με ειλικρίνεια».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top