ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: 6.200 επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ επί Προεδρίας Πλ. Μαρλαφέκα

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφ. Ποιλιτεία)

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας έχει ένα ισχυρότατο «όπλο». Και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι επί Προεδρίας του το Επιμελητήριο Αχαΐα αξιώνει περίοπτη θέση ανάμεσα στα Επιμελητήρια με τους υψηλότερους ρυθμούς απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ. Στη σελίδα 24 της σημερινής «Πολιτείας» υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για τα «άλματα» που σημειώθηκαν στην Νέα Επιχειρηματικότητα.

Η Αχαΐα βρίσκεται στη 2η θέση όσον αφορά τις Νέες Επιχειρήσεις. Αλλά υπάρχει κι ένας αριθμός που τα «λέει» όλα για την επιτυχία που συντελέστηκε. Ο αριθμός «6.300» που αφορά το πόσες επιχειρήσεις από την Αχαΐα εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ και απορρόφησαν χρήματα προοδεύοντας οι ίδιες, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους, αποφέροντας οφέλη για τους εργαζόμενους σε αυτές και για την τοπική οικονομία γενικότερα. Είναι επιτυχίες που καρπώνεται ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας διότι καμιά επιτυχία δεν έρχεται ως εκ θαύματος ούτε δίχως κόπο. Θέλει πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά και στοχευμένη, για να έρθουν τέτοιοι «καρποί».

Θυμίζουμε και μια άλλη τοποθέτηση του κ. Μαρλαφέκα, στην «Πολιτεία», και ως Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Είχε πει:

«Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κοινωνίας όπως έχουν διαμορφωθεί. Θα είναι πιο ώριμο και πιο ευέλικτο. Θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες. Ειδικά στους νέους, για να υλοποιήσουν το όραμά τους, αλλά και στις εν λειτουργία επιχειρήσεις, για να εκσυγχρονισθούν, να μειώσουν τα ενεργειακά κόστη και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο πήχης θα μπει πολύ ψηλά. Και όσον αφορά την απορροφητικότητα, αλλά και όσον αφορά την ποιότητα των εγκεκριμένων προτάσεων προς υλοποίηση. Ο ΕΦΕΠΑΕ κατάφερε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που είμαι Πρόεδρος του, να κάνει ρεκόρ απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top