ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Απελευθερώνονται 30 παιδιά, 8 μητέρες και 12 γυναίκες από όμηροι της Χαμάς» λέει η Haaretz

Facebook
Twitter

Τριάντα παιδιά, 8 μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας ομήρων που έχει υποβληθεί στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για έγκριση, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται ως όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν από τους τρομοκράτες, όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για να συζητηθεί η συμφωνία με τη Χαμάς ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι με αντάλλαγμα πολυήμερη κατάπαυση του πυρός και μια σειρά άλλων «υποχωρήσεων» από το Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα σήμερα (21.11.2023), η Jerusalem Post έκανε λόγο για απελευθέρωση 80 ομήρων από τη Χαμάς. Μέχρι στιγμής, καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από επίσημα χείλη.

hamas hostages r 2111 2 scaled

Σύμφωνα επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα όπου η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ανθρώπους και το Ισραήλ άλλους 150.

Με πληροφορίες από Haaretz και Jerusalem Post

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top