ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Από σήμερα «κουδούνι» και 2ο τεστ στο φαρμακείο

Facebook
Twitter
Το πρωί της Τετάρτης εστάλη στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αχαΐας η ενημερωτική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την ασφαλή και υπό όλα τα περιοριστικά μέτρα επανεκκίνηση σήμερα της Εκπαίδευσης, σ’ όλες τις βαθμίδες.

Οι διευθυντές των σχολείων είναι απολύτως ενήμεροι για τις διαδικασίες που πρέπει ν’ ακολουθηθούν ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος έχει δώσει ρητές οδηγίες για αυστηρή τήρηση των οδηγιών του υπουργείου.

Παράλληλα, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ.κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και Ανδρέας Ζέρβας αντίστοιχα έχουν μεριμνήσει για την ομαλή επαναλειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα Λύκεια.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ∆ιευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Αχαΐα για τη συνολική επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας -Τα επόμενα (αποφασισμένα) βήματα του υπουργείου Παιδείας.

Η «Πολιτεία», επίσης, ενημερώθηκε ότι οι σχολικές μονάδες της Αχαΐας έχουν λάβει και σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών «στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, οδηγίες για τη διαπίστωση του βαθμού αφομοίωσης της ύλης από την πλευρά των μαθητών/μαθητριών, καθώς και προτάσεις και κατευθύνσεις για την εκπαιδευτική λειτουργία».

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται, λοιπόν, σήμερα να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΣΤ

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παρέλαβαν ήδη δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Από σήμερα δε, Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ αυτής της εβδομάδας. Τώρα, έχει σημασία να δει κανείς και τις αποκρυσταλλωμένες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα βήματα.

Τα οποία, με βάση όσα έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, συνοψίζονται ως εξής:

Στις 10 Μαΐου (σήμερα) επιστρέφουν στις τάξεις τους όλοι οι μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα. Παράταση σχολικού έτους έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έναρξη Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και για τα Επαγγελματικά Λύκεια την Τρίτη 15 Ιουνίου.

Μετά τις 19 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top