ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αράχωβα: Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μπαίνει στις έρευνες για το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

husky 1

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στην Αράχωβα, όπου θα συμμετάσχει στις έρευνες για την υπόθεση του χάσκι, που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ζητηθεί εκταφή του χάσκι, του 8χρονου Όλιβερ, προκειμένου να διεξαχθεί νέα ιατροδικαστική εξέταση, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όπως μεταφέρουν πηγές στο newsit.gr, ο ιδιοκτήτης του χάσκι ολοκλήρωσε το απόγευμα της Πέμπτης (07.12.2023) τη συμπληρωματική του κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές, και μεταβαίνει προς το σπίτι του στην Αράχωβα.

“Εντός των επόμενων ημερών μπορεί και ωρών να γίνει η εκταφή του Όλιβερ κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Μόλις ολοκληρωθεί η εκταφή, το ζώο θα μεταφερθεί με αστυνομική συνοδείας στην κτηνιατρική σχολή Καρδίτσας, ώστε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη”, δηλώνει στο newsit.gr η Έφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Ωστόσο, ειδικοί μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρουν πως για να πραγματοποιηθεί η εκταφή, αλλά και η νέα ιατροδικαστική εξέταση στον άτυχο Ολιβερ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά διαδικασιών και υπογραφών από αρμόδιες υπηρεσίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει σοβαρή παραβίαση της ευρωπαϊκής οδηγίας.

You may also like

Comments are closed.