ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μέσα σε 11 μήνες στη Δυτική Ελλάδα ξεπέρασαν τους 1.350 οι πλειστηριασμοί

Facebook
Twitter

Το επεσήμανε η «Πολιτεία» και στο προηγούμενο φύλλο της, με αναλυτικό ρεπορτάζ. Τα νοίκια στην πόλη έχουν…ξεφύγει, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Αυτή είναι η μια όψη της εικόνας που παρουσιάζει αυτή την περίοδο η κτηματαγορά.

Μια άλλη όψη έχει να κάνει με το γεγονός ότι «τρέχουν» πλέον δεκάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Κόσμος και κοσμάκης χάνει την περιουσία του εξαιτίας οφειλών κατά κύριο λόγο προς τις Τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απ’ την αρχή του 2023 έως τώρα, έχουν βγει στο «σφυρί» 1.352 ακίνητα. Στη συντριπτική πλειονότητα τους, σε ποσοστό 75%, επρόκειτο για κατοικίες, με επισπεύδουσες τις Τράπεζες στο 83,2% των περιπτώσεων.

Αποτέλεσμα είναι, βαθμιαία, να υποχωρεί κι ο δείκτης ιδιοκατοίκησης στην χώρα. Εξ ου κι όλο και περισσότεροι «βγαίνουν» αναζητώντας διαμερίσματα να μισθώσουν, συντείνοντας έτσι στην άνοδο των τιμών των ενοικίων.

Μάλιστα πρόσφατα ο πρόεδρος του e-Real Estates Θέμης Μπάκας (υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές) έλεγε ότι το χρονικό διάστημα 2021-2022, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης μειώθηκε κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες που σε απόλυτα νούμερα, αντιστοιχεί περίπου σε 19.749 κατοικίες. Και η τάση αυτή θα ενισχύεται όσο θα πυκνώνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.

Ενδεικτικά, η μείωση της ιδιοκατοίκησης το χρονικό διάστημα 2019-2022 κατέγραψε «απώλειες» 102.000 κατοικιών σ’ όλη τη χώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top