ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΕΠ 2008 – Δείτε τι σημαίνει στην πράξη η κατάφωρη αδικία στους επιτυχόντες

2 ΑΣΕΠ 1 e1674572202869

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Παρέμβαση αλλά και εξέλιξη με ένα «φως» στο βάθος του τούνελ φαίνεται να υπάρχει για το θέμα που η «Πολιτεία» έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη και αφορά στους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ το 2008.

Η παρέμβαση αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ την προηγούμενη Πέμπτη, ζητώντας να διοριστούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που πέτυχαν στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 και έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Σημειώνοντας η ΟΛΜΕ ότι «οι αποφάσεις αυτές μάλιστα τους διορίζουν αναδρομικά. «Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς». Όσο για την εξέλιξη; Αυτή έχει να κάνει με πληροφορίες που πηγάζουν από την κυβερνητική πλευρά, για πρόθεση τακτοποίησης του θέματος μέσω ενός νέου γύρου προσλήψεων.

 

Ήταν 16η , προσελήφθησαν 24, αλλά δεν διορίστηκε…

Αλλά, για να γίνει πιο κατανοητό το πρόβλημα και η αδικία που συντελείται, αρκεί να αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις από την Πάτρα:

Η κα Μάντυ Α. έγραψε στον διαγωνισμό του 2008 και βάσει της βαθμολογίας της κατέλαβε την 16η θέση ανάμεσα σε 7.000 διαγωνιζόμενους. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ως εκπαιδευτικός σε σχολείο και εργάζεται κάνοντας μαθήματα σε φροντιστήριο!

Επίσης, η συνάδελφος της κα Κατερίνα Κ. κατέλαβε την 114η θέση στον ίδιο διαγωνισμό. Όμως ούτε εκείνη έχει διοριστεί ακόμα, μάλιστα έχει επιφορτιστεί με το μεγάλωμα των παιδιών της και εργάζεται περιστασιακά! Το χειρότερο όλων είναι ότι στα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν αρκετές φορές προσλήψεις.

Το 2009, 480 ατόμων εκτός πίνακα και 24 ατόμων μέσα από τον πίνακα. Παραδόξως, αφού ήταν 16η, η κα Μάντυ Α. δεν διορίστηκε. «Απόδειξη» για κάποιους ότι το «πελατειακό» κράτος «ζει» και «βασιλεύει»…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

3 8 e1674572184626

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.