ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπαράζ συλλήψεων σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Facebook
Twitter
βια-2-1-850x460

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στον «Ν» η Ένωση Γυναικών Πάτρας, οι αναφορές που έχουν γίνει στον σύλλογο μόνο τις τελευταίες ημέρες (μετά από την δολοφονία της Κυριακής) για ενδοοικογενειακή βία φτάνουν τις εφτά.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διάφορες μορφές βίας κατά των γυναικών, σωματική (ξυλοδαρμούς), λεκτική (ύβρεις και ψυχολογική βία) ή ακόμα και απόπειρες χειροδικιών.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι από τις εφτά αυτές περιπτώσεις που έσπευσαν στην Ένωση Γυναικών Πάτρας οι τρεις από αυτές τις πήραν πίσω και ασφαλώς δεν πήγαν ποτέ στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τα όσα τους συνέβησαν.

Κάτι που μαρτυράει εκτός από φόβο, έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις αρχές, ειδικότερα μετά το τραγικό περιστατικό με την Κυριακή. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Γυναικών, το 2023 της αναφέρθηκαν 35 περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το ΚΕΘΙ Πάτρας κάθε μήνα έρχονται και χτυπούν την πόρτα της δομής 15 με 20 νέα περιστατικά γυναικών θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άρα από 180 έως 240 περιστατικά τον χρόνο. Αναφορές για τέτοιου είδους συμβάντα έχουν γίνει και στη μονάδα των Παιδικών Χωριών SOS.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top