ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπιλ Κόσμπι: Ένοχος και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη το 1975 – Τη βίασε στη βίλα του Χέφνερ

Facebook
Twitter
Ένα δικαστήριο του Λος Άντζελες βρήκε τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι σε μια αστική υπόθεση που κίνησε η Τζούντι Χαθ, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970.

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασε στην Χαθ 500.000 δολάρια ως αποζημίωση. Η Χαθ κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, ισχυριζόμενη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Κατηγορούσε επίσης τον Κόσμπι για «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από πρόθεση και από αμέλεια». Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974 όταν η Χαθ ήταν 15 ετών, αλλά αναθεωρήθηκε αργότερα και τοποθέτησε το περιστατικό στο 1975, όταν η Χαθ ήταν 16 ετών.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Κόσμπι, 84 ετών, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Στην καταγγελία της, η Χαθ είπε ότι συνάντησε τον Κόσμπι σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος με τον Χαθ και μια φίλη της, ο Κόσμπι φέρεται να τις προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν στο κλαμπ του τένις. Από εκεί, ισχυρίστηκε ο Χαθ, ο κωμικός τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στις νεαρές γυναίκες πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Χιου Χέφνερ.

Η Χαθ ισχυρίστηκε ότι, αν και ο Κόσμπι γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της, έδωσε εντολή στις εφήβους να πουν ψέματα: «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19». Η χαθ ακολούθως κατέθεσε ότι ο Κόσμπι την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Το CNNi επικοινώνησε με τους δικηγόρους του Κόσμπι για να σχολιάσουν την ετυμηγορία. Ο Κόσμπι δεν ήταν παρών και η ομάδα του σχεδιάζει να υποβάλει έφεση.

Η Χαθ, πάντως, χαμογελούσε όταν μίλησε για λίγο σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο της Σάντα Μόνικα. «Είμαι ενθουσιασμένη», είπε στους δημοσιογράφους. «Έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσα δάκρυα»… Αυτή η υπόθεση «αποδεικνύει ότι μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς», είπε ο Νέιθαν Γκόλντμπεργκ, δικηγόρος της Χαθ.

Από το 2005, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση. Αφού καταδικάστηκε για επίθεση στην Άντρεα Κόνσταντ στη Φιλαδέλφεια, ο Κόσμπι εξέτισε μόλις τρία χρόνια σε φυλακή της πολιτείας της Πενσυλβάνια προτού ανατραπεί η καταδίκη του στην έφεση. Βγήκε από τη φυλακή το Σεπτέμβριο του 2021. Αυτή είναι η πρώτη αστική υπόθεση από οποιονδήποτε κατήγορο του Κόσμπι που καταλήγει σε δίκη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top