ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Covid-19: Σε ποιους κλάδους εξετάζεται η εργασία μόνο με rapid test, μοριακό ή εμβόλιο

koronoios
Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται και ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται σχέδια για το φθινόπωρο, προκειμένου να θωρακιστεί η οικονομία και η κοινωνία και να μην χρειαστεί ένα νέο lockdown.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Ακόμα οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν «κλειδώσει», αλλά με δεδομένη τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θεωρείται πολύ πιθανό η κυβέρνηση να καταλήξει στο παραπάνω μοντέλο για τους κλάδους του επισιτισμού, του λιανεμπορίου αλλά και τους δημόσιους υπαλλήλους, για το λόγο του ότι έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος του μοριακού ελέγχου ή του rapid test θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους και όποιος δεν προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα θα τίθεται σε αναστολή.

Παράλληλα εκτιμάται πως μια τέτοια απόφαση δύναται να λειτουργήσει ως κίνητρο για κάποιους για να εμβολιαστούν. Και επειδή αποτελεί ζητούμενο έως το φθινόπωρο να έχει οικοδομηθεί ένα ικανό τείχος ανόσιας που θα αποτελέσει ανάχωμα στην επέκταση της πανδημίας, στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να δώσουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ώστε αυτό να κινητοποιήσει και τους επιφυλακτικούς απέναντι στο εμβόλιο.

Σενάρια για μόνο εμβολιασμένους στην εστίαση

Παράλληλα, ο κυριακάτικος Τύπος αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί το δικαίωμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να ζητούν και από το κοινό (πελάτες, προμηθευτές) που θέλει να εισέλθει στο χώρο τους να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό από εργαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως τη συζήτηση για να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στην εστίαση και το λιανεμπόριο την άνοιξε πριν κάποιες εβδομάδες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είχε επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή βάσει της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες των σχολείων προσκομίζοντας βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης Covid- 19, διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε αρνητικό διαγνωστικό μοριακό ή rapid τεστ.

Το μέτρο αφορά και τους δασκάλους και τους καθηγητές, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αφού περιλαμβάνει τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάποιο από τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία και θα τους επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, χρόνος ο οποίος δεν θα υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν θα τους καταβάλλονται αποδοχές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, μόλις οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές προσκομίσουν κάποιο από τα εν λόγω έγγραφα, βγαίνουν αυτομάτως από την αναστολή.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...