ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δ. Νικολάου: Έχουν ενδιαφερθεί γιατροί για το πρώην «409»

Facebook
Twitter
Αίσθηση και συζήτηση προκάλεσε στην Πάτρα η αποκάλυψη της «Πολιτείας» την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με την οποία προωθείται σχέδιο μακροχρόνιας εκμετάλλευσης του ακινήτου, του πρώην «409» στην Πάτρα.

Την αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών, έχει αναθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο γραφείο Πολιτικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δημήτρη, Μαρίας και Παναγιώτας Νικολάου (www.dnikolaou.gr) στην Πάτρα.

Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού άνω των 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το κεντρικό τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού σχεδόν 3.800 τ.μ., ένα φυλάκιο, δύο αποθήκες και υπόστεγο στάθμευσης οχημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου στην «Πολιτεία» για την ενοικίαση του κτιρίου μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, φέρεται να έχει ενδιαφερθεί ομάδα ιδιωτών γιατρών από την Αθήνα, που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ιατρική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ενδιαφέρον για το κτίριο του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έχει εκδηλωθεί με σχετικές αναφορές προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από ενώσεις απόστρατων, προκειμένου να λειτουργήσει ως Σταθμός Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και παροχής πρώτων βοηθειών και εξωτερικών ιατρείων, στα πρότυπα ενός μικρού στρατιωτικού νοσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών πλέον των 3.000 εν ενεργεία στρατιωτικών που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, των οικογενειών τους και των εν αποστρατεία στελεχών και των προστατευόμενων μελών τους, που ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των 20.000 δικαιούχων.

Ακόμη έχει ζητηθεί να ληφθεί υπόψη ότι θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν και οι υγειονομικές και φαρμακευτικές ανάγκες και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, το κτίριο είναι πλαισιωτή και βαριά κατασκευή. Χρειάζονται εργασίες ανακαίνισης, όμως ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ισχυρός.

Το εν λόγω στρατόπεδο και οι κτιριακές του εγκαταστάσεις παραμένουν έως σήμερα αναξιοποίητες, ενώ επιβαρύνουν την Στρατιωτική Αρχή με κόστος συντήρησης και διάθεσης προσωπικού προς κάλυψη των αναγκών φύλαξης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top