ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δείτε το ταχύτερο Drone του κόσμου να «κοντράρει» μονοθέσιο της F1 που οδηγεί ο πρωταθλητής Verstappen

Facebook
Twitter

Ικανό για κορυφαίες ταχύτητες που ξεπερνούν τα 350χλμ./ώρα, το χειροκίνητα ελεγχόμενο drone με FPV “θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρακολουθούν τη Formula 1”.

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Max Verstappen, αφού το UAV τον καταδίωξε με επιτυχία σε έναν πλήρη γύρο γύρω από τη διάσημη πίστα Silverstone του Ηνωμένου Βασιλείου. Και όλα αυτά ενώ τραβούσε το φοβερό υλικό 4K που εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο.

Στις αρχές του 2023, η Red Bull παρουσίασε στην ολλανδική εταιρεία παραγωγής βίντεο με drone ένα φαινομενικά αδύνατο έργο: να παρακολουθήσει και να κινηματογραφήσει ένα μονοθέσιο της F1 σε πλήρη ταχύτητα για έναν ολόκληρο γύρο.

Η μέση ταχύτητα ενός τυπικού drone είναι στα 60χλμ./ώρα ενώ τα κορυφαία μοντέλα FPV μπορούν να φτάσουν περίπου τα 180χλμ./ώρα. Έτσι, για να συμβαδίσουν με τα μονοθέσια της F1, τα οποία συχνά κινούνται με ταχύτητα άνω των 300χλμ./ώρα, οι ειδικοί στα drone ήξεραν ότι έπρεπε να κατασκευάσουν κάτι επόμενο γρήγορο και εξαιρετικά ευέλικτο.

Το drone βάρους 1 κιλού όχι μόνο επιταχύνει όπως ένα μονοθέσιο της F1, αλλά και επιβραδύνει όπως αυτό στις στροφές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετήσει την 4K κάμερά του ακριβώς στην καρδιά της δράσης και να ακολουθήσει το μονοθέσιο της F1 καθώς στρίβει και στρίβει κατά μήκος της πίστας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top