ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαγραφή Μπογδάνου: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποπομπής

Facebook
Twitter
Μετά την πρώτη «κίτρινη κάρτα» που είχε δεχθεί προ 3 εβδομάδων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θεωρείτο δεδομένο ότι εάν δώσει εκ νέου δικαιώματα θα τις διπλασίαζε, βλέποντας την πόρτα της εξόδου. Αυτό έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, όταν ο αποπεμφθείς βουλευτής είχε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, που βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα, αποδοκίμασε με ένταση τον κ. Μπογδάνο και λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι με απόφαση Μητσοτάκη διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με άλλα λόγια, δεν επρόκειτο για κεραυνό εν αιθρία, αλλά για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποπομπής. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος, καθώς «όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαγραφή Μπογδάνου ήρθε λίγα λεπτά μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή κι έγινε με μια λακωνική ανακοίνωση από το Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

 Έκρηξη Δένδια

Είχε προηγηθεί η έντονη δημόσια αποδοκιμασία στον Κ. Μπογδάνο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος υπογράμμισε:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top