ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η νέα χορωδιακή χρονιά για το μικτό φωνητικό σύνολο «Coro Avanti!» του Ορφέα Πατρών

erdlsopaye615b1d93d6c38
Δυναμικά ξεκίνησε η νέα χορωδιακή χρονιά για το σχετικά νεοσύστατο μικτό φωνητικό σύνολο «Coro Avanti!» του Ορφέα Πατρών.
Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το φωνητικό σύνολο συμμετείχε στην παρουσίαση του συμφωνικού και χορωδιακού έργου: «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη & την Ελλάδα» – «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… 200 χρόνια μετά», η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου για την Επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Η συναυλία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση, περιελάμβανε αποσπάσματα από τα κυριότερα έργα με επικό χαρακτήρα που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, είχε σολίστ τους λυρικούς καλλιτέχνες:  Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου, Αντώνη Κορωναίο και Παντελή Κοντό, Λαϊκό Ερμηνευτή το Γεράσιμο Ανδρεάτο, Αφηγητές τον ηθοποιό Τάσο Νούσια και την Κλέλια Χαρίση, η οποία έχει επιμεληθεί και τα κείμενα της συναυλίας. Για το χορωδιακό μέρος της συναυλίας ενώθηκαν 12 χορωδίες από όλη την Πελοπόννησο!

Την επόμενη ημέρα ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος υπέγραφε τη Συμφωνική́ & Χορωδιακή Ενορχήστρωση του έργου και διηύθυνε τη συναυλία, συνομίλησε με τους χορωδούς του «Coro Avanti!» εκφράζοντας αφενός την ικανοποίησή του από την απήχηση της εκδήλωσης και αφετέρου την επιθυμία για μελλοντική συνεργασία τόσο σε επόμενα έργα αντίστοιχου μεγέθους, όσο και σε συναυλίες αποκλειστικά με το συγκεκριμένο χορωδιακό σχήμα.

Μια εβδομάδα αργότερα το φωνητικό σύνολο «Coro Avanti!» συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό για να τιμήσουν και να γιορτάσουν τη συμπλήρωση 77 χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Στη «Συνάντηση χορωδιών της πόλης με έργα Θεοδωράκη» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, το βράδυ του Σαββάτου 2/10/2021, ο Πρόεδρος του Ορφέα Αντώνης Χριστόπουλος παρουσιάζοντας το σύνολο αναφέρθηκε στον πρώτο μαέστρο της Ανδρικής Χορωδίας του Ορφέα Πατρών, Γεώργιο Τριάντη, ο οποίος είχε διωχθεί και καταδικαστεί εις θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές.

Ακολούθησε ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του συνόλου Λίνας Γερονίκου και με τη συνοδεία στο πιάνο της Κατερίνας Φιλιππάτου, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις.

Για τους φίλους του χορωδιακού τραγουδιού που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο σύνολο, θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις κατόπιν συνεννόησης. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976455686, e-mail:  coro.avanti@gmail.com

You may also like

Comments are closed.

3678062 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή η τελευταία παράσταση των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές εξετάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ...