ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η επόμενη μέρα της φοιτητικής στέγης

Facebook
Twitter
HAMLET PATRA

Είναι η νέα τάση στη φοιτητική στέγη που εξαπλώνεται και στην Πάτρα. Και εξαπλώνεται ραγδαία… Ήδη εταιρείες πρωτοπόρες στο χώρο της κτηματαγοράς επεκτείνονται στην Πάτρα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες.

Στη φωτογραφία (απ’ την οδό Καραϊσκάκη) είναι το οίκημα που ανήκει στη δικαιοδοσία της Premia Properties, με 49 συνολικά διαμερίσματα φοιτητικής στέγης σ’ ένα χώρο μ’ επιφάνεια 2.229 τετραγωνικών μέτρων.

Παράγοντες της τοπικής αγοράς ακινήτων λένε ότι στο εξής η όλο και αποδοτικότερη «πίτα» της φοιτητικής στέγης θ’ αλλάξει φυσιογνωμία καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες θ’ αναζητούν ακίνητα, ιδίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε στάσεις της συγκοινωνίας προς τον Πανεπιστήμιο με σκοπό να τα διαμορφώσουν σε ιδιωτικές φοιτητικές Εστίες.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ακίνητα σε καλά σημεία στο κέντρο της Πάτρας θ’ αγοραστούν, θ’ ανακαινισθούν και θα μετεξελιχθούν σε συγκροτήματα με πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα μικρά διαμερίσματα, με ιδιωτικά μπάνια και κοινόχρηστους χώρους (κουζίνα, πλυντήρια, καθιστικά κ.λπ.), τα οποία θα παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες εντός της τιμής ενοικίασης και θα διατίθενται τόσο για βραχυχρόνια όσο και για μακροχρόνια χρήση. Κάτι, δηλαδή, που ήδη συμβαίνει στην Πάτρα και όχι μόνο στην περίπτωση της Premia Properties αλλά και άλλων εταιριών.

Πάντως, η Premia Properties πρωταγωνιστεί σ’ αυτό τον τομέα. Και μεταξύ των αγορών που έχει στο «στόχαστρο» της είναι και η Πάτρα. Στο δε οίκημα της οδού Καραϊσκάκη ως διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Hamlet Student Flats.

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης για το έτος 2022, ο φοιτητικός πληθυσμός στην Ελλάδα το 2021 ανερχόταν σε 843.832 άτομα (περιλαμβάνονται οι προπτυχιακοί φοιτητές, οι μεταπτυχιακοί και οι υποψήφιοι διδάκτορες) από 802.365 το 2020. Ενώ την ίδια στιγμή η σωρευτική άνοδος των ενοικίων των κατοικιών που προορίζονται για φοιτητές το διάστημα 2018-2023 φθάνει μόνο για την Αθήνα το 90% (στοιχεία Geoaxis).

Αυτή την ανισορροπία της αγοράς σπεύδουν να καλύψουν πλέον οι μεγάλοι «παίκτες» του χώρου της κτηματαγοράς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top