ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διανομή των self tests και από τα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει για την Αχαΐα

Facebook
Twitter
Δίμηνη παράταση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή την εφάπαξ διάθεση 8 self tests σε κάθε δικαιούχο ζήτησε η κυβέρνηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την ώρα που η αρμόδια Επιτροπή στο υπουργείο Υγείας εξετάζει την κατάργηση της υποχρέωσης διενέργειας αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η κυβέρνηση θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες τη διανομή των test σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού: δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε εργαζόμενους της εστίασης και του τουρισμού καθώς και στους 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές τα άτομα που είναι εμβολιασμένα.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε διεξοδικά στη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Ειρήνη Μαρκάκη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε ότι οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών δέχτηκαν να συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία της χώρας για τους επόμενους 2 με 3 μήνες στις παραπάνω ομάδες ενώ, θα απαντήσουν εφόσον θέσουν το θέμα στο ΔΣ τους οι φαρμακοποιοί.

Στην περίπτωση της Αχαΐας όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος δεν δέχεται να συνεχίσει τη διανομή, θα χρησιμοποιηθεί το κανάλι διανομής των σούπερ μάρκετ.

Επίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα των self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Και στην Αττική, εφόσον αρνηθούν τη διανομή των test οι φαρμακοποιοί, θα γίνει ανάλογη κίνηση για τη διανομή μέσω σούπερ μάρκετ.

«Το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δεδομένου ότι όλα τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ύφεση της πανδημίας, τον Ιούλιο είναι πιθανή η κατάργηση της υποχρεωτικής αυτοδιάγνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Όσον αφορά τον κλάδο αιχμής της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, ανακοινώθηκε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά. θα υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο. Ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε, δε, ότι εξαίρεση θα αποτελούν οι εμβολιασμένοι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top