ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Τα προβλήματα δεν λύνονται με εμπαιγμό – αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!

Facebook
Twitter

 

Ανακοίνωση Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών: Τα προβλήματα δεν λύνονται με εμπαιγμό – αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!

Η υπό κατάρρευση κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να εμπαίζει χιλιάδες φοιτητές/τριες γεωπονίας από τους οποίους στερεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις συλλόγων γεωπονικών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση έφερε μια κατάπτυστη τροπολογία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το διαχωρισμό μεταξύ των παλιών γεωπονικών τμημάτων και των νέων, που προέκυψαν το 2019 με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Παράλληλα καλεί τις γεωπονικές σχολές να «κυνηγήσουν» από μόνες τους την πιστοποίηση, χωρίς καν να αναφέρει τους όρους και το χρονοδιάγραμμα που θα γίνει αυτό.

Είναι άλλο ένα νεοφιλελεύθερο χτύπημα από την κυβέρνηση, η οποία δεν διστάζει να αμφισβητεί την ισότιμη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημοσίων πανεπιστημίων με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σπουδών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να οδηγήσουν τα νεοσύστατα Γεωπονικά τμήματα σε κλείσιμο και παράλληλα χιλιάδες αποφοίτους σε αδιέξοδο.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η μόνη εγγύηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα, παίρνοντας δύναμη από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Παράλληλα χαιρετίζουμε τον αγώνα των καθηγητών που στέκονται στο πλάι μας, οι οποίοι σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ως Δίκτυο Προοδευτικών – Αριστερών Φοιτητών, καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του συνόλου της κοινότητας των φοιτητών Γεωπονίας!

337551501 262539182776479 4187038914467699558 n

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top