ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δήμος Πατρέων: Καταπολεμά την ηχορύπανση – Ηχόμετρα σε πολλά σημεία στο κέντρο

Facebook
Twitter
«Πιλότος» για όλη την Πάτρα θα είναι το ηχόμετρο που τοποθέτησε ο Δήμος στο Αρσάκειο;

1 14 e1664259576723

 

Όπως αποκάλυψε το Politeianews.gr οι εργασίες διαμόρφωσης του παλαιού Αρσακείου της Πάτρας προχωρούν, αν και με καθυστερήσεις στο αρχικό χρονοδιάγραμμα εξαιτίας της πανδημίας, αλλά σε αυτές εντάσσεται και η… ηχομέτρηση!

Συνεργείο ηλεκτρολόγων μηχανικών ανέλαβε με εντολή του Δήμου Πατρέων να στήσει ηχόμετρο έξω από το ιστορικό κτίριο προκειμένου να καταγράψει τον θόρυβο που επικρατεί στην περιοχή, τόσο στην οδό Κορίνθου, όσο και στην οδό Μαιζώνος. Σκοπός, όπως είναι αυτονόητο, είναι να προκύψει ένα ασφαλές πόρισμα για το μέγεθος του προβλήματος που αφορά στην ηχορύπανση και κατά πόσον αυτή «περνά» εντός του κτιρίου, έτσι ώστε να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα ηχομόνωσης.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων, στο μεγάλο γραφείο του τελευταίου ορόφου του παλαιού Αρσακείου που «βλέπει» στην οδό Μαιζώνος, θα είναι το γραφείο του Δημάρχου, ενώ στην πάνω πλευρά, προς την Κορίνθου δηλαδή, θα υπάρχουν γραφεία Αντιδημάρχων και τεχνικών υπηρεσιών. Ενώ στην μεγάλη αίθουσα που κι αυτή βρίσκεται στην πλευρά της Κορίνθου, θα τελούνται γάμοι και εκδηλώσεις. Δεν αποκλείεται λοιπόν το μέτρο αυτό να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Πάτρας, κυρίως στο κέντρο που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Κατά καιρούς και το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει κάνει παρεμβάσεις με στοιχεία για την ηχορύπανση στην πόλη, ενώ πριν από ένα μήνα το «Δίκτυο κατά της ηχορύπανσης» που λειτουργεί στην Πάτρα παρενέβη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Δήμο.

Όπως είχε αναφέρει «βλέπουμε με ελπίδα και ικανοποίηση μια ορατά αυξημένη προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να επέμβουν συστηματικότερα και σε περισσότερες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων ηχορύπανσης. Παράλληλα όμως και με δυσάρεστη έκπληξη, βλέπουμε να εμφανίζονται δημοσιεύματα που μιλούν για ανοχή και ‘στραβά μάτια’ ή μάλλον ‘κουφά αυτιά’ στην ηχορύπανση εκ μέρους Δημοτικών αρχών, ιδίως της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας».

Ο Δήμος έχει βάλει στόχο να περιορίσει την ηχορύπανση η οποία προκαλείται από οχήματα με κομμένες εξατμίσεις, καταστήματα εστίασης που παρανομούν, αλλά και άλλες «πηγές θορύβων» ανά την πόλη. Έτσι η επέκταση του μέτρου με την τοποθέτηση ηχομέτρων θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ηχόμετρα είναι μηχανήματα που εύκολα μπορεί να προμηθευθεί ο Δήμος και θα βοηθήσουν σημαντικά στην «καταγραφή» των θορύβων που αποτελούν «εφιάλτη» για πολλά κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Από την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της 26/9/2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top