ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Οι έρευνες για το περιδέραιο των 3 εκατ. ευρώ και οι δύο νεκροί στο ίδιο σημείο

Facebook
Twitter

Ο κρεοπώλης βρίσκεται για 4ο 24ωρο έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποδεχτεί την κατηγορία της ανθωποκτονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

koutsikos240142

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η «Espresso», οι δύο άνδρες είχαν φιλία μεταξύ τους.

Μπορεί ο Μπάμπης Κούτσικος να ζούσε κατά το παρελθόν στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Ιταλία, όπου εργαζόταν σε φωτοβολταϊκά, ωστόσο οι δεσμοί με το Μεσολόγγι, όπου ζούνε η μητέρα και οι δύο αδελφές του Μαρία και Χριστίνα, τον έφερναν τακτικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Οπως έγινε και αυτή τη φορά, που ήρθε για να περάσει με την οικογένειά του τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το βράδυ της μοιραίας Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ο 31χρονος έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας μαζί του μόνο το κυνηγετικό του όπλο κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά. Ολα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άνδρας στο κυνήγι παρέμειναν στο δωμάτιό του.

mpampis koutsikos250141
Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος

Εξετάζοντας τις τελευταίες αναζητήσεις του 31χρονου στο διαδίκτυο, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι έψαχνε πληροφορίες για ανεύρεση χρυσού, χωρίς να έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία. Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «δραστηριοποιούνται» ερασιτέχνες κυνηγοί χρυσού αλλά και αρχαίων, καθώς τρεις αρχαίες πόλεις -η Καλυδώνα, κοντά στο σημερινό Ευηνοχώρι, η Πλευρώνα πάνω από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και οι Οινιάδες- εκτείνονταν στην περιοχή του Αιτωλικού έως τις εκβολές του Αχελώου ποταμού.

Μεγάλη αξία

Εκεί εδράζεται ένα σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές. Πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του θύματος φέρεται ότι έχει μιλήσει στους αστυνομικούς για ένα μεγάλης αξίας χρυσό κόσμημα, η αξία του οποίου φτάνει τα 3.000.000 ευρώ, και το οποίο -άγνωστο πώς- βρισκόταν στην κατοχή του. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για ένα χρυσό περιδέραιο αρχαιολογικής αξίας, που όμως δεν βρίσκεται στα πειστήρια που έχουν οι Αρχές και παραμένει άφαντο!

mpampis koutsikos20014

Σε αυτό το κόσμημα φέρεται ότι έχουν αναφερθεί στις επαφές τους με τους αστυνομικούς και μέλη της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου. Οι συγγενείς του θύματος φέρεται ότι το είχαν πληροφορηθεί από πρόσωπα που γνώριζαν και είχαν επαφή μαζί του.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνώριζαν τον άτυχο 31χρονο, συνήθιζε να αναζητά μαζί με άλλους χρυσό και στο παρελθόν είχε βρει λίρες. Ο 51χρονος κρεπώλης φέρεται ότι «διευκόλυνε» χρηματικά συντοπίτες του οι οποίοι είχαν ανάγκη και είχε και ο ίδιος αναπτύξει δραστηριότητα ως «εκτιμητής» σε ευρήματα.

mpampis koutsikos26014
To σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του άτυχου Μπάμπη

Το σενάριο που ερευνάται με βάση ενδείξεις και προφορικές μαρτυρίες είναι ο 31χρονος να είχε όντως εντοπίσει το χρυσό κόσμημα μεγάλης αξίας και να ζήτησε τη συνδρομή του κρεοπώλη για «εκτίμηση» της αξίας του, και αυτό να είναι και το κίνητρο της δολοφονίας.

koutsikos24014
Ανέκφραστος ο χασάπης στην κλούβα μόλις έχει πληροφορηθεί την ανεύρεση του πτώματος του Μπάμπη

Ωστόσο, καθώς ο 31χρονος εντοπίστηκε νεκρός και ο κρεοπώρης επιλέγει να αρνείται όσα του αποδίδονται και χωρίς ευρήματα για τις Αρχές, όλα παραμένουν υπό εξέταση. Ετσι αναζητούνται απαντήσεις στα ερωτήματα από άτομα του στενού κύκλου επαφών του Μπάμπη και του κρεοπώλη που γνωρίζουν την περιοχή και συμμετείχαν σε αυτές τις εξορμήσεις για χρυσό.

mpampis koutsikos260141
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top