ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έφεση από την εισαγγελία Αθηνών για το Μάτι – Ξανά στο εδώλιο για τους 104 νεκρούς

Facebook
Twitter
mati-2-1

Στο εδώλιο θα βρεθούν ξανά είκοσι κατηγορούμενοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά την έφεση για το σύνολο της απόφασης που άσκησε η εισαγγελία Εφετών.

Η έφεση αφορά στην αθώωση πρωτόδικα 15 κατηγορουμένων, στις ποινές, στα ελαφρυντικά, αλλά και στο ποσό εξαγοράς της ποινής των έξι καταδικασθέντων. Η έφεση δεν αφορά στον ηλικιωμένο που καταδικάστηκε ως υπαίτιος για την πρόκληση της φωτιάς.

«Ο εισαγγελέας εφετών με την άσκηση έφεσης σήμερα ουσιαστικά συμφωνεί με τους συγγενείς των θυμάτων, όπως και με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι από το πρωτόδικο δικαστήριο δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε ο Δημήτρης Σκυφτάς, δικηγόρος των 17 οικογενειών.

«Θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν γίνει πριν βγει η απόφαση και να μην βρισκόμαστε εδώ πέρα που βρισκόμαστε. Για μένα είναι απλά για τις εντυπώσεις. Αν ήθελαν να αλλάξει θα το είχαν κάνει πριν βγει η απόφαση», είπε ο εγκαυματίας Δημήτρης Φιλιππής.

«Όταν θες και συνεργάζεσαι με τα κοινά, είσαι υπεύθυνος, να έκανες καλύτερα την δουλειά σου. Να μας προστατεύσουν, αν δεν μπορούν να μας προστατεύσουν να μην ασχολούνται με τα κοινά», ανέφερε ο Κώστας Αλιώζης, κάτοικος Ματιού.

Η πολυεγκαυματίας Πηνελόπη Κωνσταντάκη μέχρι και σήμερα παλεύει με τα χρόνια προβλήματα που της άφησε η φωτιά. Η ίδια, παρά τον πόνο που βίωσε, δε ζητά εκδίκηση, δικαιοσύνη ζητά.

«Οι επίσημοι νεκροί είναι 104, έχουν τραυματιστεί βαριά 58 άτομα, έχουν χαθεί σπίτια, περιουσίες, η φύση επιβαρύνθηκε. Θα ήθελα να πάνε φυλακή, δεν είναι ότι θέλω να εκδικηθώ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δείξανε μία αμέλεια και η αμέλεια τους έφερε αυτά τα αποτελέσματα», είπε.

Πριν από λίγες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου προβλημάτισε και εξόργισε τους κατοίκους του Ματιού, τους εγκαυματίες, τους συγγενείς των θυμάτων. Η έφεση που ασκήθηκε από την εισαγγελία εφετών Αθηνών τους αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι τελικά μπορεί να αποδοθεί κάποιου είδους δικαίωση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της φονικής πυρκαγιάς του 2018.

Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι η απόφαση του επόμενου δικαστηρίου μπορεί να τους πληγώσει ξανά. Ότι θα ξαναζήσουν τα πάντα από την αρχή με κίνδυνο να είναι ίδιο το αποτέλεσμα.

«Είναι μια διαδικασία πάλι, μία επανάληψη, να φθάσουμε πάλι σε ένα αποτέλεσμα που πάλι θα στεναχωρηθούμε. Οι μόνοι που θα βγουν ζημιωμένοι από όλο αυτό είμαστε εμείς που περιμένουμε πως ίσως γίνει κάτι λίγο καλύτερο», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Φιλιππής.

Πρωτόδικα το δικαστήριο καταδίκασε 6 κατηγορούμενους σε ποινές φυλάκισης έως και πέντε έτη. Ποινές εξαγοράσιμες με δέκα ευρώ την ημέρα. Κανένας από τους ενόχους δεν μπήκε στη φυλακή και μπορούν να κυκλοφορεί από την επόμενη ημέρα ελεύθεροι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top