ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικά διλήμματα: Η δέσμευση του Μητσοτάκη και η πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα

EKLOGESSS

Τροφή στην εκλογική σεναριολογία που θέλει να στήνονται βουλευτικές κάλπες το προσεχές φθινόπωρο επεχείρησε να δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αλλά το μόνο που -προς το παρόν- κατάφερε ήταν η επανάληψη των κυβερνητικών διαψεύσεων και ο πρωθυπουργικός χλευασμός για την -ως τώρα- αποτυχία των προβλέψεων του.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχω δεσμευτεί πολλές φορές», υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όταν του τέθηκαν υπόψιν τα λεγόμενα του αρχηγού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές τον Σεπτέμβριο διερωτήθηκε «πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί».

Είχαν προηγηθεί, στον απόηχο των έξι διαφορετικών δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στον μήνα Μάιο και έδειχναν ανάκαμψη των επιδόσεων της κυβερνητικής παράταξης και επιβεβαίωση της κυριαρχίας Μητσοτάκη, δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για επερχόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης.

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επιταχυντής της κρίσης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια», υποστήριξε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας.

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, ένα πολιτισμένο διάλογο, μία αντιπαράθεση αρχών, αξιών, θέσεων», αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης. «Λιγότερη πόλωση, λιγότερες φωνές, λιγότερη προκλητική ρητορική η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές τις οποίες έχουμε αφήσει -ευτυχώς, θα έλεγα, για την Ελλάδα- οριστικά πίσω μας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η αντιπολίτευση και ο αρχηγός της επιλέγουν τη δική τους εξαιρετικά μοναχική διαδρομή» και, κατά την άποψή του, όπως τόνισε, η τακτική αυτή «θα κριθεί όταν με το καλό γίνουν οι εθνικές εκλογές».

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο χρόνος θα δείξει αν θα επικρατήσει η πρόβλεψη του κ. Τσίπρα για τις κυβερνητικές προθέσεις ή οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

You may also like

Comments are closed.