ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Ξέσπασε η μητέρα του ενός μετά την αναβολή της δίκης τους

Facebook
Twitter

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες του ΑΠΘ με τη δίκη να παίρνει αναβολή για τις 29 Μαρτίου. Στιγμές έντασης στην είσοδο των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).

thessaloniki apth thessaloniki apth1 thessaloniki apth2 Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων ανέφερε πως «τα παιδιά διώκονται με έναν αδιανόητο τρόπο. Ο γιος μου είναι αριστούχος» τόνισε μπροστά στις κάμερες και συνέχισε: «αυτό που έγινε ήταν ένα πλήγμα για τη δημοκρατία και τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα για τα όπλα και τις φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top