ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το νέο έργο τέχνης του Banksy που κοσμεί το Λονδίνο – Το μήνυμά του για το περιβάλλον

Facebook
Twitter

Το νέο έργο τέχνης του Banksy που κοσμεί το Λονδίνο εντοπίστηκε την Κυριακή από ντόπιους κατοίκους της πόλης.

Στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ του βόρειου Λονδίνου εμφανίστηκε η νέα τοιχογραφία του γνωστού street artist. Ο Banksy ανέβασε την Κυριακή (17.03.2024) φωτογραφίες από το έργο τέχνης που δημιούργησε επιβεβαιώνοντας πως αυτός «κρύβεται» πίσω από την τοιχογραφία.

Η τοιχογραφία έχει πράσινη μπογιά ψεκασμένη σε έναν τοίχο πίσω από ένα κομμένο δέντρο για να μοιάζει με φύλλωμα, με ένα άνθρωπο ζωγραφισμένο με στένσιλ που κρατά έναν σωλήνα πίεσης δίπλα του.

Οι Λονδρέζοι που συγκεντρώθηκαν για να δουν την τοιχογραφία, δήλωσαν ότι ήταν «περήφανοι» που είχε επιλεγεί ο δρόμος τους και χρησιμοποιήθηκε σαν «καμβάς».

2024 03 18T123110Z 636617431 RC2CO6AU1X8R RTRMADP 3 BRITAIN BANKSY scaled

Πριν ο καλλιτέχνης επιβεβαιώσει ότι ήταν το έργο του, η σύμβουλος του Islington Flora Williamson είπε ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης του Banksy «ακριβώς στη μέση της κοινωνικής κατοικίας και σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του δήμου».

2024 03 18T122608Z 2104582242 RC2BO6A51MCH RTRMADP 3 BRITAIN BANKSY scaled

Ο καλλιτέχνης στη σειρά εικόνων που ανέβασε, έδειξε το «πριν» του άδειου τοίχου, στη συνέχεια το «μετά» και στο τέλος τη λεπτομέρεια με τον άνθρωπο από στενσιλ.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες παγκοσμίως, αλλά η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, επισήμως.

Τα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνουν το Kissing Coppers (2004) και το Girl with Balloon (2006), το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2018.

Το πιο πρόσφατο γνωστό έργο του καλλιτέχνη, μια πινακίδα στοπ με τρία στρατιωτικά drones από πάνω του, κλάπηκε λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αυθεντικό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top