ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Επίθεση» Πετρόπουλου για το Πράσινο – Ξεκίνησε μπαράζ αιφνιδιαστικών ελέγχων για τραπεζομαθίσματα

Facebook
Twitter

Διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει πλατεία για πλατεία που να μην ελέγξει και υπόσχεται ότι στη θητεία του θα «πρασινίσουν» και θα φροντιστούν οι πλατείες, ιδίως οι κεντρικές…

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα “Πολιτεία”)

Μπαράζ αιφνιδιαστικών επισκέψεων μαζί με κλιμάκια τεχνικών συμβούλων φαίνεται πως ξεκίνησε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος, αρχής γεννωμένης από την περασμένη Πέμπτη, στην Τριών Ναυάρχων, όπου η «Πολιτεία» τον εντόπισε να ελέγχει σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους για να διαπιστώσει εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα. Έλεγχοι που σκοπό έχει, απ’ όσα συμπεράναμε, να τους επεκτείνει παντού και σε όλους τους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες της πόλης.

1) πρασινο πετροπουλος (2)

Σκοπός της πρόσφατης αυτοψίας αλλά και όσων άλλων θα ακολουθήσουν, είναι να διαπιστωθεί εάν τηρούνται ή όχι οι κανόνες που έχουν οριστεί για την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων καφετεριών και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με βασικό γνώμονα να μην εμποδίζονται χώροι δένδρων ή να μην καταπατώνται σημεία όπου θα γίνει δενδροφύτευση.

 

 

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΑ

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν καταγραφεί εικόνες καταπάτησης πρασίνου, δένδρων που χρησιμεύουν ως ωφέλιμοι χώροι για καταστήματα, τακτική «απαράδεκτη» και «μη ανεκτή». Υπάρχει ακόμα και περίπτωση, (στην Τριών Ναυάρχων), κατά την οποία μαγαζάτορας τοποθέτησε τραπέζι και καθίσματα σε λάκκο ξεριζωμένου δένδρου (…) παραμένοντας άγνωστο αν το δένδρο ήταν ξεριζωμένο ή κόπηκε από ανθρώπινο χέρι, με τον επαγγελματία πάντως να έχει «σφραγίσει» τον λάκκο με τσιμεντόλιθους που πήρε από τα έργα του Δήμου για ανακατασκευή του πεζόδρομου!

1) πρασινο πετροπουλος (3)

Βέβαια, ίσως και να μην είναι η μοναδική περίπτωση που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Και είναι προφανές ότι αυτό σκοπεύει να σταματήσει, εδώ και τώρα, ο Αντιδήμαρχος δείχνοντας αποφασισμένος όχι μόνο να προστατέψει το πράσινο αλλά και να το αυξήσει αισθητά αλλάζοντας ριζικά την εικόνα και την αισθητική στις πλατείες και τους πεζόδρομους της Πάτρας.

Είναι άλλωστε ενδεικτική η δήλωσή του στην «Πολιτεία» ότι: «Τουλάχιστον στις πέντε πλατείες της πόλης η εικόνα θα αλλάξει ριζικά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην γίνει αυτό. Ούτε αν υπάρχει προσωπικό, ούτε αν υπάρχει χρηματοδότηση, ούτε τίποτα. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και όλες οι πλατείες πρέπει να τύχουν μεγάλης φροντίδας, ιδίως όμως οι κεντρικές πλατείες μας, Τριών Συμμάχων, Εθνικής Αντιστάσεως, Γεωργίου και Αγ. Γεωργίου, Ψηλαλώνια και Τριών Ναυάρχων».

1) πρασινο πετροπουλος (1)

 

«ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ

 ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ»

Το επίσης ενθαρρυντικό και αξιοσημείωτο, που διαπιστώσαμε στο επιτόπιο ρεπορτάζ, της περασμένης Πέμπτης στην Τριών Ναυάρχων, είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος είχε εποικοδομητικό διάλογο και αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες της εστίασης, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, δηλαδή, τους οποίους ελέγχει και καλεί να είναι συνεπής έναντι στο χρέος όλων μας για περισσότερο πράσινο στην πόλη. Ήταν φανερό ότι υπήρχε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Με τον Αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι οι μαγαζάτορες της Εστίασης δεν είναι «κεφάλαιο» αλλά είναι μικροί – μικρομεσαίοι επαγγελματίες που μέσα από δυσκολίες εργάζονται πυρετωδώς για να τα βγάλουν πέρα. «Αυτό που θέλουμε είναι μια καλή συνεργασία και συνεννόηση, μια συμμαχία, με βάση την ‘Κανονιστική’ που θα διασφαλίσει, και την καλή λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και το να εξασφαλίσουμε στην όλη μας πιο πολύ πράσινο, να το σεβαστούμε και να το αναδείξουμε, για να παραδώσουμε μια ομορφότερη και πιο πράσινη πόλη».

 

0008

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top