ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Χ. ΓΚΡΕΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Να μιλήσουν οι φορείς με τα παιδιά»

Facebook
Twitter
BeFunky-design - 2024-04-02T152337.558 (1)

Μετά από έναν κύκλο συζητήσεων με πάνω από 8.000 εφήβους στην Πάτρα, ο Χρ. Γκρεκιώτης δίνει το συμπεράσματα και την πρόταση για το πώς θα καλυτερεύσει η κατάσταση στον κόσμο των νέων

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα “Πολιτεία”)

Από το 2022 κι έπειτα, μετά την πανδημία, άρχισαν να αυξάνουν οι τίτλοι δημοσιευμάτων, όπως: «Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία» ή «ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.300 συλλήψεις ανηλίκων τον Σεπτέμβριο» ή «Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τη βία και την εγκληματικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα» και πιο πρόσφατα… «Βία ανηλίκων: Έρχεται 5ψήφιος αριθμός καταγγελιών και Panic Button».

Και την περασμένη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες του στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας, (θα λειτουργήσει μέχρι τις 18 Απριλίου), το Θεματικό Πάρκο που συνδιοργάνωσαν ταυτόχρονα σε Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικής Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την ταυτόχρονη συμμετοχή περίπου 70 μαθητών Γυμνασίων. Ένα θεματικό πάρκο με τίτλο: «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων».

Μια αντίστοιχη σημαντική εκδήλωση, για την νεανική παραβατικότητα, είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγο καιρό στο Αίγιο στο Αίγιο από την ΕΛ.ΑΣ. και τον Δήμο Αιγιάλειας καθώς και τον Σύλλογο Γονέων της περιοχής, με ομιλητή τον πρώην βουλευτή και Εγκληματολόγο Άγγελο Τσιγκρή ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η νεανική παραβατικότητα ως σύμπτωμα κοινωνικής παθογένειας».

Και εμείς δώσαμε το «βήμα» στον κ. Χρήστο Γκρεκιώτη, τον εκπρόσωπο του παραρτήματος στην Πάτρα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), ο οποίος με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία της περιοχής και συζήτησης με μαθητές για όσα τους προβληματίζουν, έχει την εμπειρία συμπερασμάτων από διάλογο με περισσότερους από 8.500 μαθητές! «Έχουμε μια εμπειρία για το πώς σκέφτονται τα παιδιά, για το τι θέλουν και τι ζητούν, τι τους λείπει, τι μπορεί να τους οδηγεί σε μη επιθυμητές συμπεριφορές», εξηγεί ο κ. Γκρεκιώτης.

Αυτό που επισημαίνει ο κ. Γκρεκιώτης, λοιπόν, είναι ότι «κακώς η πολιτεία στρέφεται κατά κύριο λόγο στα μέτρα καταστολής». Εννοώντας ότι έτσι δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα. «Να κοιτάξουμε τι χρειάζεται η νέα γενιά. Πρέπει να της δώσουμε όραμα, να της δώσουμε τη δυνατότητα να μπορεί να ορίζει τον εαυτό της», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΕΣΥΝ στην Πάτρα, παροτρύνοντας άπαντες τους αρμοδίους και τους φορείς, αντί να αναλώνονται σε μέτρα κατασταλτικά, αντιθέτως να επιδιωχθεί και να δοθεί βάρος στο να προσεγγιστούν οι έφηβοι, να υπάρξει συζήτηση ουσίας μαζί τους. «Ειδάλλως, απλά θα φυλάμε τα σχολεία, όπως στην Αμερική, αλλά έξω από τα σχολεία θα συνεχίσουν να υπάρχουν η βία, τα ναρκωτικά και οι συμμορίες», καταλήγει ο κ. Γκρεκιώτης.

 

0008
0008

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top