ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ… ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ! Στα 5,5 ευρώ ο σερβιριζόμενος καφές στην Πάτρα!

Facebook
Twitter
photo_2023-12-31_14-10-59 (3)

 Σε τιμές… που θ θυμίζουν την προ κρίσης εποχή, και τον καφέ να σερβίρεται στα 5,50 ευρώ ενδέχεται να «περάσουμε» αυτό το καλοκαίρι! Τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα αγωνιούν καθώς μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχει ξεκαθαρίσει αν το ΦΠΑ του καφέ μείνει στο 13% ή υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 24%.  

Το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται οι επαγγελματίες της εστίασης αφού αυτό θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν στην αύξηση τιμής του σερβιριζόμενου καφέ και πιθανόν και του take away. Ηδη λόγω των ανατιμήσεων σε πολλά καφέ ο φρέντο εσπέσο σε πλαστικό πωλείται στα 2 ευρώ ενώ ο καπουτσίνο στα 2,20 με 2,40. Υπάρχουν βέβαια και καφέ στην πόλη που προσφέρουν καφέ στα 1,70 ευρώ.  Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες της εστίασης της Πάτρας σε περίπτωση που το ΦΠΑ ανέβει στο 24%, η τιμή του καφέ σε ένα κατάστημα του κέντρου ή σε κάποιο παραλιακό μαγαζί θα φτάσει τα 5 με 5,50 ευρώ.

Όπως εξηγούν θα είναι μια αύξηση της τάξεως του 11% του ΦΠΑ, ποσοστό που σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις που υπάρχουν και την γενικότερη ακρίβεια είναι αδύνατον να απορροφήσουν.

Θυμίζουμε ότι η μέση τιμή του καφέ σε ένα κεντρικό κατάστημα εστίασης της Πάτρας είναι στα 3,50 με 4,5 ευρώ αυτή τη στιγμή τιμή που σύμφωνα με επαγγελματίες, θεωρείται χαμηλή, ειδικότερα αν την συγκρίνει κανείς με τις τιμές που επικρατούν σε άλλες πόλεις.

Στην παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται ούτε οι ανατιμήσεις στην ζάχαρη, ούτε στο γάλα, αλλά ούτε και οι αυξήσεις που υπάρχουν στο ίδιο το είδος του καφέ, με βάση τις παραγγελίες που κάνουν τα μαγαζιά από τους προμηθευτές τους.

Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι αν η τιμή του καφέ ξεπεράσει τα 5  ευρώ το ρόφημα  από είδος ανάγκης θα γίνει πολυτελείας, κάτι που θα έχει τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση των μαγαζιών τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top