Έρευνα: Οι ασθενείς πρέπει να εμβολιάζονται πριν χειρουργηθούν

Facebook
Twitter
Οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες αιτίες θα πρέπει να εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό κατά προτεραιότητα πριν τον γενικό πληθυσμό.

Το 0,6% έως το 1,6% των ασθενών (δηλαδή περίπου ο ένας στους 100) εμφανίζουν λοίμωξη Covid-19 μετά από προγραμματισμένο χειρουργείο.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός των χειρουργικών ασθενών μπορεί αποτρέψει πολλούς θανάτους, ιδίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, εάν σε παγκόσμιο επίπεδο δοθεί προτεραιότητα στον προεγχειρητικό εμβολιασμό για Covid-19 θα σωθούν σχεδόν 59.000 περισσότερες ζωές μέσα σε έναν χρόνο.

«Ο προεγχειρητικός εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει δεκάδες χιλιάδες μετεγχειρητικούς θανάτους σχετιζόμενους με την Covid-19»

Οι ερευνητές της διεθνούς χειρουργικής κοινοπραξίας COVIDSurg, με επικεφαλής τον δρα Ανίλ Μπανγκού του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό Χειρουργικής BJS (British Journal of Surgery), ανέλυσαν στοιχεία για 141.582 ασθενείς από 1.667 νοσοκομεία 116 χωρών.

«Ο προεγχειρητικός εμβολιασμός μπορεί να υποστηρίξει μία ασφαλή επανέναρξη των προγραμματισμένων χειρουργείων, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο των επιπλοκών Covid-19 στους ασθενείς και αποτρέποντας δεκάδες χιλιάδες μετεγχειρητικούς θανάτους σχετιζόμενους με την Covid-19», δήλωσε ο Μπανγκού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top