ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Eρώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την πρόσληψη χειρουργών στο νοσοκομείο του Ρίου

Facebook
Twitter
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει την πρόσληψη χειρουργών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Ο χειρουργικός τομέας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Οι βασικότερες αιτίες είναι το γεγονός ότι οι αίθουσες ανάνηψης των χειρουργικών κλινών περιθάλπουν ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ οι αναισθησιολόγοι της χειρουργικής κλινικής έχουν αποσπαστεί και επιφορτιστεί με τη διαχείριση άλλων περιστατικών. Σημειώνεται ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχουν μειωθεί κατακόρυφα, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε αναμονή προγραμματισμού περιστατικά από ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, το σύνολο των προγραμματισμένων χειρουργείων ανεστάλη, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας πολλών ασθενών.

Από την άλλη μεριά, οι φοιτητές και οι εκπαιδευόμενοι του χειρουργικού τομέα, ολοκληρώνουν τις σπουδές τους χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στις ειδικότητές τους, αφού οι πρακτικές εκπαιδεύσεις είναι πλέον ελάχιστες.

Επιπλέον, ακόμη και οι νοσηλείες απλών τραυματιών ή άλλων έκτακτων χειρουργικών περιστατικών, διεκπεραιώνονται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ενώ οι λίστες αναμονής των ασθενών είναι πλέον μη διαχειρίσιμες.

Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα, είναι οι πρόσφατες αναστολές εργασίας που εφαρμόστηκαν στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη πρόσληψη χειρουργών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και β) πότε αναμένεται να επιλυθούν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χειρουργικός τομέας;

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top