ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΣΗΕΑ: «Κανένας δημοσιογράφος μόνος του απέναντι στις εγχώριες ελίτ»

Facebook
Twitter

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Τάσο Τέλλογλου, τον Θανάση Κουκάκη και τους συναδέλφους που έχουν σηκώσει, τους τελευταίους μήνες, το βάρος της δημοσιογραφικής έρευνας για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών.

Οι αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου ότι είναι θύματα παρακολούθησης, φυσικής αλλά και μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι Θανάσης Κουκάκης, Ελίζα Τριανταφύλλου και Θοδωρής Χονδρόγιαννος, δηλαδή ακριβώς οι δημοσιογράφοι που ερευνούν το θέμα, καθρεφτίζουν μια δυστοπία που οι δημοσιογράφοι και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να ανεχθούν.

Όπως εύστοχα περιγράφει ο συνάδελφος στο συγκλονιστικό άρθρο του, πέρα από παραβίαση της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, όλα όσα αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα, συνιστούν κι ένα σοβαρότατο εμπόδιο στη δουλειά των δημοσιογράφων, δηλαδή στη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Κανένας δημοσιογράφος μόνος του απέναντι στις «εγχώριες ελίτ που έχουν γυρίσει στις κακές τους συνήθειες». Απαιτούνται πειστικές εξηγήσεις από τις αρχές και ενδελεχής διερεύνηση και των νέων καταγγελιών από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι καλούνται σε ετοιμότητα για να προστατέψουν την αποστολή τους και τον ρόλο της στη δημοκρατία.

Η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει να ενημερώνει, και για τις νέες εξελίξεις, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και θα ανακοινώσει, τις επόμενες ημέρες, επιπλέον ενέργειες».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top