ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Αίσιο τέλος από την επιχείρηση διάσωσης 91 μεταναστών από τη νησίδα

1 5

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι συνοριοφύλακες στον Εβρο καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν αναζωπυρωθεί οι προσπάθειες των παράνομων διακινητών. Χθες οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 91 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού, και τους μετέφεραν σε κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην Ορεστιάδα.

Με τα μωρά στα χέρια, μια οικογένεια μεταναστών μπαίνει μέσα στο λεωφορείο. Ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα, υποβασταζόμενη από άνδρες του Ερυθρού Σταυρού.

Η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση των 91 μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με μικρά παιδιά και όλοι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Οι 91 μετανάστες παρέμεναν από το απόγευμα του Σαββάτου στη νησίδα του ποταμού Έβρου, ανάμεσα στα χωριά Βύσσα και Μαράσια. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουγαν από τις φυλλωσιές ανθρώπινες φωνές.

Με τα πόδια σιγουρά δεν ήρθαν και σιγουρά δεν πέρασαν κολυμπώντας. Είχαν βάρκες, είχαν μηχανάκια δεν ξέρω τι είχαν. Με τα κουπιά δεν περνάει, γιατί το ποτάμι είναι πολύ ορμητικό», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρασίων, Γιώργο Καραμπατζάκης.

Οι 91 μετανάστες, αφού δέχτηκαν, όσοι χρειάζονταν, τις πρώτες βοήθειες, οδηγήθηκαν προς κέντρο ταυτοποίησης.

You may also like

tragkas mak ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νέα πιο έντονη κλιμάκωση οδηγείται το κληρονομικό θρίλερ με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που εκτυλίσσεται, με βασικούς ...

Comments are closed.