ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Freedom Pass: Αρχίζουν οι αιτήσεις των 150 ευρώ στους νέους 18-25 χρονών

freedom pass
Το freedom pass, που αφορά στην οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ στους νέους που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, . Οι νέοι 18-25 χρονών θα είναι σε θέση να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 και να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ή να έχουν εμβολιστεί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε υπογραμμίσει ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση, θα κάνουν και τη δεύτερη».

Ο ίδιος είπε ότι η διαδικασία είναι απλή, αφού οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ αν κάποιος δεν έχει κωδικούς πρέπει να πάει στο ΚΕΠ.

Ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη μέσα σε 2-3 ημέρες και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, που θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης, θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS.

Επίσης, θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 ετών που έκλεισαν το ραντεβού μετά την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κινήτρου και πλέον φτάνουν τους 125.000.

Από τις 28 Ιουνίου, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το freedom pass, κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού.

You may also like

Comments are closed.