Γ. Βαρουφάκης: “Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας” – Τοποθέτηση Κουτσούμπα για τις υποκλοπές

Facebook
Twitter
Aπάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας πως δεν παρακολουθείτο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 τόνισε κατά την προ ημερησίας σύσκεψη της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά, ενώ πρόσθεσε πως οι ισχυρισμοί του για την ΕΥΠ τον ενοχοποιούν και τον εξευτελίζουν. Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

“Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης. Και πρόσθεσε: ” Ναι, είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 έως και τουλάχιστον το 2020 κυρίως από την NSA κάτι που έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία στα ισπανικά δικαστήρια, στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας αν τα θέλετε και συμπεριλαμβάνουν στην δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων τα περιεχόμενα του κινητού μου, βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες μου”.

Για τον Γ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως “αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς, είχε κι ένα στυλ, μια μόρφωση. Θυμάμαι τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό”. Και συμπλήρωσε: “Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε”.

“Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε: Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας. Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον JeffSachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

Ναι, κ. Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ  επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ”, είπε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε: “Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη. Δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του αμέσως μετά την εκλογική του νίκη. Δεν διόρισε ο Τσίπρας επικεφαλής της ΕΥΠ σεκιουριτά χωρίς καν τυπικά προσόντα, κόβοντας και ράβοντας τον νόμο ώστε να το πετύχει. Δεν διόρισε ο Τσίπρας τον ανιψιό του να επιβλέπει στο Μαξίμου τις παρακολουθήσεις. Δεν πιάστηκε η ΕΥΠ του Τσίπρα να παρακολουθεί δημοσιογράφους και Πρόεδρο ΚΟ. Δεν δήλωσε βλαξ ο Τσίπρας, ότι δήθεν δεν ήξερε, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν στράφηκε εναντίον του τύπου ο Τσίπρας ως ένας έλλην Ερντογάν για να ξεπλύνει την ντροπή του”.

Και πρόσθεσε: “Εσείς τα κάνατε όλα αυτά κ. Μητσοτάκη. Για αυτό τελειώσατε. Κι αν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, θα το καταλάβετε”.

Όσον αφορά στην Εξεταστική Επιτροπή, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 δήλωσε πως “εμείς την Δευτέρα θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο Πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του Μητσοτακικού εταιρικού παρακράτους. Δεν θα δώσουμε πάτημα στον κ. Μητσοτάκη να συμψηφίσει τα εγκλήματά του με απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος”.

Δ. Κουτσούμπας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης γελοιοποιείται

koutsou

Στοχευμένη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ τόνισε πως οι ισχυρισμοί του Κυρ. Μητσοτάκη με τους οποίους επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες του τον γελοιοποιούν. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΠ, έκανε λόγο για στρεβλό θεσμικό πλαίσιο, για το οποίο ευθύνονται όλοι.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στις καταγγελίες που αφορούν τα περιστατικά συνακροάσεων στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, σημειώνοντας πως οι κρατικές αρχές δεν έχουν αποφανθεί ακόμη για το ποιος παρακολουθούσε το κόμμα του.

“Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις σοβαρές ευθύνες σας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης. Βαθιά γελασμένος είστε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ, αν νομίζετε ότι με διάφορες υποκριτικές συγνώμες και τις παραιτήσεις στενών συνεργατών σας κι όλα αυτά τα έωλα επιχειρήματα περί «υπηρεσιακής αστοχίας» που επιστρατεύετε, θα απαλλαγείτε και από τις δικές σας προσωπικές σας ευθύνες”, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας. Και πρόσθεσε: “Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα έχει στην ευθύνη του και την ΕΥΠ και στον οποίο λογοδοτούν τα στελέχη της ΕΥΠ, μπορεί με τόση ευκολία να λέει «δεν ήξερα, δεν είδα, δεν άκουσα»… Πόσο ακόμη θα γελοιοποιείστε με το να λέτε κάτι τη μια μέρα και να το αναιρείτε ή να το διαψεύδετε την επόμενη;”.

Για το θεσμικό πλαίσιο, δήλωσε τα εξής: “Αυτό το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης, παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν αποτελεί επιμέρους …«υπηρεσιακή αστοχία»! Το αντίθετο. Αυτό το πλαίσιο στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ακόμη κι αυτών των στοιχειωδών δικαιωμάτων της δικής σας κουτσουρεμένης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τα οποία φυσικά, όταν δεν σας βολεύει, τα κάνετε κουρελόχαρτο”.

Να διαλευκανθούν οι συνακροάσεις που αφορούν το ΚΚΕ

“Για τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έχουμε και λέμε: Νοέμβρης 2016, Απρίλης 2017, Γενάρης 2019, Ιούνης 2020, Απρίλης 2022 επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών. Έξι χρόνια τώρα, δυο κυβερνήσεις, η μια του ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη της ΝΔ. Απάντηση καμία”, είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Και συνέχισε: “Παρά τις καταγγελίες, τις ανακοινώσεις, τις ερωτήσεις στη Βουλή, τις παρεμβάσεις ακόμα και στον Εισαγγελέα Εφετών για να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο το 2017 και να συνεχιστεί η έρευνα, μια έρευνα που από ότι φαίνεται ήταν τότε για «τα μάτια του κόσμου»”.

Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ ανέφερε πως “στην έκθεση της ΑΔΑΕ για το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων – παρακολουθήσεων, αναφέρεται ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, υπήρχαν κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και κλήσεις χωρίς απόκρυψη”. Και πρόσθεσε: “Όμως η κρατική ασφάλεια φέρεται να χαρακτηρίζει όλες τις κλήσεις σαν να έγιναν με απόκρυψη! Τελικά η κρατική ασφάλεια εξέτασε όλες τις κλήσεις και με τι τρόπο; Σε τι συμπέρασμα κατέληξε; Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σ’ αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και από τη δική σας”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν: “Επίσης, μετά την καταγγελία του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 2016, άγνωστο πρόσωπο επικοινώνησε με την ΑΔΑΕ και είπε ότι είναι «ο φυσικός αυτουργός» των παρεμβάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ! Τι ακριβώς έκανε η ΑΔΑΕ; Ερεύνησε η ίδια αυτό το σοβαρό στοιχείο; Πώς το αξιοποίησε; Η Κρατική Ασφάλεια, που με εντολή εισαγγελέα διερεύνησε την υπόθεση, τι έρευνα έκανε γι’ αυτό το στοιχείο και μέχρι ποιο σημείο έφτασε; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες είναι τόσο ανίκανες και δεν μπορούν να ανακαλύψουν πρόσωπα πίσω από τέτοιες ενέργειες”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top